Mobile menu

Tekirdağ’da Son Üç Tura Giriliyor

whatsapp image 2019-02-14 at 15.46.13Rodostoşah GM ve WGM Norm Turnuvaları’nda yedinci tur da sona erdi. GM normu turnuvasında maalesef oyuncularımızdan sadece Ekin Barış Özenir GM Pikula karşısında beraberliği kurtarmayı başarınca 0,4-4,5 gibi kötü bir skorla günü kapatmak durumunda kaldık. Çok daha mücadeleci geçen WGM norm turnuvasında ise yabancı ustalardan oluşan Pembe Takım günü minimal bir üstünlükle, 3-2 önde kapattı. Esma Doğa Duran’ın WGM Dimitrijevic karşısındaki galibiyeti ve turnuvayı 5,5/6 gibi bir skorla götüren Jovana Eric karşısında Buse Naz Koçyiğit’in beraberliği takımlarımız adına günün en iyi neticeleriydi.

Böylece son üç tura girerken GM norm turnuvasındaki oyuncularımızdan sadece Ekin Barış Özenir’in IM normu şansı var. FM Özenir’in norm için önümüzdeki iki turda 2/2 yaparak 5/9 puana ulaşması veya 2,5/3 ile 5,5/10 skoruyla turnuvayı tamamlaması gerekiyor. Esma Doğa Duran ise en gerçekçi norm şanslarına sahip oyuncumuz gibi görünüyor. WFM Duran, son üç turu iki puanla kapatması halinde WIM normu almaya hak kazanacak.

Oyuncularımıza yarın oynanacak 8. ve 9. turlarda başarılar diliyoruz.

Turnuvada 8. tur 15 Şubat Cuma günü saat 10.00’da başlayacak.

whatsapp image 2019-02-15 at 11.35.58 1

Haber: FM Tarık Selbes 

Foto Galeri (Fotoğraflar: Sasa Jevtic)

 

Rodostoşah Uluslararası GM ve WGM Norm Turnuvaları'nda IM Can Arduman, FM Deniz Arman ile birlikte canlı yayında satranç severlerle birlikte oluyor. Satranç severler turnuva sayfasından yapılacak canlı yayını takip ederek heyecan dolu yarışı takip edebilirler >>> Turnuva Sayfası & Canlı Yayın