Mobile menu

Üniversitelerde Şampiyonluk Yarışı Başladı

aclTürkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen, Türkiye Üniversiteler Arası Satranç Şampiyonası, 18 Mart 2019 tarihinde ilk tur karşılaşmaları ile başladı. Anlamlı bir güne denk gelen turnuva başlangıcında 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. yılı ve Çanakkale şehitleri de anıldı. Antalya - Kemer Limak Limra Otel'de düzenlenen şampiyonada çeşitli üniversitelerden toplam 376 sporcu mücadele ediyor. Bu yıl ikinci kez takım turnuvası şeklinde yapılan şampiyonada genel kategoride 3 masada, kadın kategorisinde 2 masada sporcular takımları oluşturuyorlar. Genel kategoride 65 takım 265 sporcu, kadın kategorisinde 38 takım 111 sporcu şampiyonada mücadele ediyor.

Başhakemliğini NA Hasan Akça’nın yaptığı turnuvanın açılışında; TSF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu, Üniversite Sporları Federasyonu Satranç Teknik Kurulu Başkanı Öğr. Gör. Dr. İbrahim Yüksel ve Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Birsen Uslu Özkaraca ve TSF Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan hazır bulundular.

IM Cem Kaan Gökerkan, IM Nail Bashirli, IM Ege Köksal, IM Mert Yılmazyerli, IM Melih Yurtseven, FM Volkan Sevgi, FM Tuna Tuncer, FM Samani Yamaç, FM Efe Mert Kılıç, FM Mire Deniz Doğan, FM Esat Bağlan, CM Şiar Yaran, CM Uğur Doğa Yazıcı, CM Batuhan Özen, CM Anıl Berk Erdoğan, WFM Sinem Çağla Gündoğan ve WCM Burcu Melis Temel’in içinde olduğu, 17’si unvanlı 376 sporcunun yarıştığı turnuva sonunda ilk üç dereceyi elde eden üniversite takımlarına kupa, sporcularına madalya, ayrıca masalarında en başarılı olan sporculara da madalya verilecektir.

GENEL SONUÇ KADINLAR SONUÇ

dsc 5438

dsc 5432

dsc 5440

dsc 5443

dsc 5435

dsc 5444