Mobile menu

Sıla Çağlar 9 Turluk IM Normunu Garantiledi!

img 62112019 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda bugün sekizinci tur oynandı. Tura 5 puan ve 2530 ELO performansıyla giren Sıla Çağlar’a sekizinci ve dokuzuncu turlardan yarım puan alması bile norm için büyük olasılıkla yetecekti ve oyuncumuz bugün Anastasia Bodnaruk karşısında kötü konuma düşmesine karşın her zamanki gibi büyük bir direnç gösterince Rus oyuncu oyunu en fazla teorik berabere bir kale ve file karşı kale oyunsonuna taşıyabildi. Bu oyunsonunu da berabere yapmayı başaran WFM Çağlar böylece 5,5 puana ulaştı ve dokuzuncu turda reyting averajını düşürmeyen hatta artıran bir oyuncu, Monika Socko, ile eşleştiği için de önümüzdeki tur kaybetse bile dokuz turluk IM normunu alacak!

+154 ELO kazanarak reytingini 2294’e yükselten WFM Sıla Çağlar’ın kalan üç turda 2300 ELO barajını geçmesi de işten bile değil! Gerçekten bütün tebrik sözcüklerinin yetersiz kalacağı mükemmel bir performans! Oyuncumuzun 15 yaşında olduğunu da göz önüne alırsak ne kadar büyük bir başarıya imza attığını daha iyi anlayabiliriz. Tebrikler Sıla!

Tura 5,5 puanla ikinci sırayı paylaşarak giren IM Ekaterina Atalık ise açılışta bir şeyleri karıştırmış olmalı ki bir anda kendini neredeyse zorunlu bir şekilde piyon eksik bir kale ve ters renkli fil finalinde buldu. Ters renkli filler her ne kadar berabere şansları verse de kaleler tahtadayken bu tip oyunsonlarını savunmak hiç kolay değildir ve nihayetinde Gaponenko’nun bu finaldeki övgüye değer sabırlı oyunu meyvesini verince oyunu kazanarak 6,5 puana yükselen ve böylece Ushenina ile berabere kalan Kashlinskaya’ya zirvede yetişen isim oldu. Atalık’ın bu tur rakibi ise FM Salimova.

Diğer oyuncularımızdan da bu tur genelde iyi sonuçlar geldi. Buse Naz Koçyiğit’in Ana Berke karşısında galibiyeti, Julia Gökbulut’un Aghasiyeva’yı yenmesi ve son masada Hafize Demirtaş’ın Yunan Makka’ya karşı galip gelmesi bizim adımıza özellikle dikkat çekici skorlardı.

Üst masalardaki duruma göz attığımızda ise Kashlinskaya ve Gaponenko’yu 6,5 puanla lider görüyoruz. Onları 6 puanlı Sebag, Khotenashvili, Ushenina, Tsolakidou ve Zawadzka takip ediyor. Aralarında Sıla Çağlar ve IM Atalık’ın da olduğu 5,5 puanlı 11 satranççı ise 8-18. sıraları paylaşıyor.

Şampiyonanın dokuzuncu turu 20 Nisan Cumartesi günü 15:00’da başlayacak. IM Arduman ve GM Papaioannou’nun konukları Sokolov ve Repkova ile birlikte yaptıkları oldukça öğretici canlı yayını kaçırmayın!

Resmi Site  - Canlı Yayın - Sonuçlar - Foto Galeri

Twitter - Facebook - İnstagram 

Haber: FM Tarık Selbes

img 6210

WFM Sıla Çağlar

whatsapp image 2019-04-19 at 17.35.07

whatsapp image 2019-04-19 at 17.35.08