Mobile menu

Dünya Okullar'da Üçüncü Gün

img 7396Antalya’da düzenlenen 2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda bugün üçüncü tur heyecanı vardı. Genç satranççılar yine büyük mücadele örneği verdiler ve oyunlar reyting farklarından bağımsız olarak oldukça çekişmeli geçti

İlk üç tur sonunda açık kategorilere sırayla bir göz atalım. 7 yaş kategorisinde beş oyuncumuz 2 puanda yer alıyor. 9 yaş kategorisinde Uygar Duruçay 3 puanla liderliği paylaşırken Göktan Can Kara 2,5 puanda. 11 yaşta en iyi oyuncularımız Ediz Gürel ve Arda Çamlar. Her ikisi de 2,5 puanla 5. sırayı paylaşıyor. 13 yaş kategorisinde ise şimdilik büyük bir üstünlüğümüz söz konusu zira tam puanlı tek oyuncular Efe Hakan Öztürk ve Efe Metehan Yavuz. 15 yaşta Atakan Mert Biçer Özbek GM Javokhir Sindarov ile birlikte tam puanla liderliği paylaşıyor. Dördüncü turda geleceğin yıldızlarından Sindarov ile oynayacağı oyun onun için güzel bir deneyim olacak. 17 yaşta ise Özbek IM Yakubboev ve IM Vokhidov tam puandaki tek oyuncular ve en iyi oyuncularımız 2 puanla üçüncü sırayı paylaşıyorlar.

Kızlarda durumumuza bakarsak 7 yaşta Alara Uygun doludizgin gitmeye devam ediyor ve tam puanda. 9 yaşta en iyi oyuncularımız Kayla Nil Zeybek ve Zeynep Acar 2 puanla şampiyonayı sürdürüyorlar. 11 yaşta Elif Zeren Yıldız ve İrem Duru Bulmuş 2,5 puanla üçüncülüğü paylaşan isimler arasındalar.13 yaşta Elif Keskin tam puanlı lider Özbek Omonova’yı yarım puan geriden takip ediyor ve ikinciliği paylaşıyor. 15 yaşta favori Nurgali’nin berabere kalması sonucu Gülce Nehir Kara tam puanla tek başına lider konumda.17 yaşta ise en iyi oyuncularımız 2 puanlı Ezgi Aktı ve İrem Şerdil Meylani.

Şampiyonanın üçüncü turu 21 Nisan Pazar günü 15.00’te başlayacak. Bütün oyuncularımıza başarılar!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın - Foto Galeri

Facebook - Twitter - İnstagram

Haber: FM Tarık Selbes

 

img 7408

img 7396

img 7401

img 7546

img 7554

img 7441