Mobile menu

Grenke Açık'ta 5. Tur

grenke192Almanya’da düzenlenen 4. Grenke Açık Satranç Turnuvası’na bugün oynanan 5. tur maçları ile devam edildi. Turnuvada 5 turun sonunda tam puana sahip GM Aleksandar Indij tek başına liderlik koltuğunda oturuyor. Kafilemizde ise 4 puana sahip FM Can Ertan ve FM Çağatay Burcu üst sıralarda yollarına devam ediyorlar.

Turnuvaya beraberlik ile başlayan FM Can Ertan, sonrasında 3 maçlık galibiyet serisi elde ederek durumunu toparladı. 5. turda ise GM Arturs Neiksans (2559) ile karşılaşan FM Ertan oyunsonuna kalite önde girse de avantajı kazanca yetmedi ve maçtan beraberlik ile ayrılarak 4 puana ulaştı. Turnuvada bir diğer başarılı performans gösteren sporcumuz FM Çağatay Burcu ise 5. turda GM Vitaly Kunin (2520) karşısında oynadığı güzel oyun ile rakibini mağlup etmeyi başardı ve 4 puana ulaştı. Genç sporcumuz Halil Özgün Kerem ise IM Charles Monroy (2433) ve IM Benedict Krause (2435) ile berabere kaldı, 4. turda ise IM Martin Percivaldi (2388) karşısında kazanmayı başardı ve turnuvaya çok başarılı bir başlangıç yapmış oldu.

Turnuvada yarışan diğer sporcularımıza baktığımızda ise IM Cem Kaan Gökerkan 3,5 puan; GM Vahap Şanal, FM Ahmet Olçum, CM Atilla Köksal Yüksel, Ali Polatel 3 puan; Özgün Şahin, Arno Garabetyan, CM Kürşat Buğra Gökçek, CM Uğur Doğa Yazıcı 2,5 puan; FM Emre Emin Dedebaş, Bilal Demir, Önder Altunbay 2 puan ve Ufuk Alp Adıgüzel 1,5 puan ile yollarına devam ediyorlar.

6. turu yarın TSİ 10.00’da başlayacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-Results - Chess24