Mobile menu

Dünya Satrancının Kalbi Türkiye’de Attı

img 0928Türkiye Satranç Federasyonu ev sahipliği ile Antalya’da düzenlenen 2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası, Adalya Elite Resort Otel’de düzenlenen görkemli bir ödül töreninin ardından tamamlandı.

33 ülkeden 392 sporcunun 9 tur süren ve nefes nefese takip edilen şampiyonluk yarışında derece elde eden sporcular kupa ve madalyalarına kavuştu.

Şampiyona sonunda ülkemiz adına yarışan sporcularımız ise 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam beş madalya kazandılar. Altın madalya 11 yaş genel’de Arda Çamlar; gümüş madalya 15 yaş kızlar’da Gülce Nehir Kara, bronz madalyalar ise 7 yaş kızlar’da Alara Uygun, 13 genel’de Yankı Taşpınar ve 17 yaş genel’de FM Kağan Aydın Çelebi’den geldi.

 

Ayrıca; 9 yaş genel’de Eymen Eren Büyük, 13 yaş kızlar’da WCM Elif Keskin, 13 yaş genel’de CM Efe Hakan Öztürk, 15 yaş kızlar’da Büşra Özbek, 15 yaş genel’de FM Ekin Barış Özenir ve 17 yaş kızlar’da WCM Eylül Çelik dördüncü; 7 yaş genel’de Mete Pehlivan, 7 yaş kızlar’da Ece Duru Düzgün, 11 yaş genel’de Bora Yarar, 13 genel’de CM Zeki Berke Çaputçuoğlu ve 17 yaş kızlar’da Ezgi Akti beşinci; 7 yaş genel’de Yusuf Rüzgar Bayramiçlilar, 7 yaş kızlar’da Senem Gül Başsarı, 9 yaş genel’de Salim Fenerli, 11 yaş kızlar’da WCM Elif Zeren Yıldız, 11 yaş genel’de Ediz Gürel, 13 yaş genel’de Eray Kılıç ve 15 yaş kızlar’da WCM Safiye Öykü İnce altıncı oldular.

img 0734Şampiyonanın ödül töreninde konuşma yapan Dünya Satranç Federasyonu Asbaşkanı ve TSF Başkanı Gülkız Tulay, gelecekte dünya satrancına yön verecek sporcuları ağırladıkları bu renkli şampiyona süresince, satranç sporunun tüm güzelliklerini yaşadıklarını belirtti. “Hep birlikte heyecanımızı, sevinçlerimizi, kültürlerimizi paylaştık, dostluk köprüleri kurduk ve bir çocuk bayramı coşkusu yaşadık” ifadelerini kullanan Tulay konuşmasına şöyle devam etti: “Küçük ve genç ustalarımız şampiyonluk mücadelesi verirken, bizler organizasyonumuzun tüm aşamasının kusursuz olması için bütün gücümüzle çalıştık. Beslenmenizden konaklamanıza, sağlığınızdan turnuva güvenliğine kadar tüm süreci başarılı bir şekilde yönetmeye çalıştık. Ne mutlu ki sizlerden aldığımız olumlu dönüşler, teşekkür mesajları, sosyal medyaya yansıyan keyifli paylaşımlar, bizlere ne kadar başarılı bir iş yaptığımızı gösterdi, büyük bir mutluluk yaşattı. Bir hafta boyunca, 33 ülkeden çocuklarımızla unutulmayacak bir organizasyonun parçası olduk. Elde ettiğiniz derece ne olursa olsun, hepiniz centilmence yarışarak, beraberinizde getirdiğiniz ülkenizin bayrağını gururla temsil ettiniz. Ülkelerinize döndüğünüzde, Türkiye’yi, bu şampiyonayı en güzel şekilde hatırlamanızı ve kendi ülkelerinizde turizm elçimiz olmanızı umut ediyoruz. 2019 Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nı ülkemizde düzenlediğimiz, bu şölenin parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Bu muhteşem yarışa ortak olmak, dünyanın farklı renklerini, dillerini, kültürlerini ülkemizde satrançla buluşturmak bizler için büyük bir zevkti. Bu büyük maratonda centilmence yarışan tüm sporcuları gönülden kutluyor, onlara destek olan veli ve antrenörlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.”

img 07707Tulayın ardından konuşmalarını yapan Avrupa Satranç Birliği Başkanı Zurab Azmaiparasivili ise şampiyonaya katılan tüm sporculara teşekkür etti ve bu şampiyonada olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi. TSF’nin dünya strandartlarında bir organizasyon gerçekleştirdiğini ve şampiyona boyunca herşeyin kusursuz olduğunu da ifade eden Azmaiparasivili, Başkan Tulay, Turnuva Genel Direktörü Özgür Solakoğlu ve tüm organizasyon ekibine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 

img 077778Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş ise dünya çapında bir organizasyonun Antalya‘da gerçekleşmesinden büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti ve dünyanın dört bir yanından gelen satranççıları ağırlamaktan memnun oluklarını ifade etti.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Hakan Bebek, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Özel, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, TSF Yönetim Kurulu Üyesi ve Şampiyona Genel Direktörü Özgür Solakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ulaş Demirci, Sultan Daban ve Ali Ümit Şifaver, TSF Genel Sekreteri M. Sedat Fırat, TSF Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan, Başhakem IA Atilla Gürmen, hakem heyeti, basın temsilcileri, sporcular, aileler, antrenörler ve organizasyon ekibinin katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde, açılış konuşmalarının ardından 7-9-11-13-15-17 yaş genel ve kızlar olmak üzere toplam 12 kategoride derece elde eden sporcular kupa ve madalyalarına kavuştu. Sporculara TSF tarafından çeşitli hediyeler de verildi.

                                                                                        Sonuçlar - Foto Galeri

img 0715

img 0707

 

Başkan Tulay‘ın fidan sertifikası takdimi

fidsn1

fidan2

img 0703

img 0795

7 yaş kızlar:

1. Khanzada Amanzhol (Kazakistan) 2. Ksenia Asachenko (Rusya) 3. Alara Uygun (Türkiye) 

4. Ganbayar Misheel (Moğolistan) 5. Ece Duru Düzgün (Türkiye) 6. Senem Gül Başsarı (Türkiye)

 

img 0807

7 yaş genel:

1. Aarush Dolas (Hindistan) 2. Alisher Abdsattar (Kazakistan) 3. Nivaan Rathin Khandhadia (Hindistan) 

4. Gabriel Gabadadze (Gürcistan) 5. Mete Pehlivan (Türkiye) 6. Yusuf Rüzgar Bayramiçlilar (Türkiye)

 

img 0817

9 yaş kızlar:

1. Elnaz Kaliakhmet (Kazakistan) 2. Kesaria Mgeladze (Gürcistan) 3. WCM Raian Zhumagali (Kazakistan) 

4. Gurvanbaatar Urangoo (Moğolistan) 5. Diana Tynyshtyk (Moğolistan) 6. WCM Khanim Ismayilova (Azerbaycan)

 

img 0828

9 yaş genel:

1.CM Khumoyun Begmuratov (Özbekistan) 2. Edgar Mamedov (Kazakistan) 3. Dinmukhammed Tulendinov (Kazakistan) 

4. Eymen Eren Büyük (Türkiye) 5. Amir Hesam Jalalvand (İran) 6. Salim Fenerli (Türkiye)

 

img 0835

11 yaş kızlar:

1. Amgalan Enkhrii Enkh (Moğolistan) 2. Anastasia Kirtadze (Gürcistan) 3. WCM Aisha Zakirova (Kazakistan)

4. WCM Afruza Khamdamova (Özbekistan) 5. Sara Davari (İran) 6. WCM Elif Zeren Yıldız (Türkiye)

 

img 0850

11 yaş genel:

1. Arda Çamlar (Türkiye) 2. Batsukh Anand (Moğolistan) 3. Daviti Nemsadze (Gürcistan)

4. CM Farid Orujov (Azerbaycan) 5. Bora Yarar (Türkiye) 6. Ediz Gürel (Türkiye)

 

img 0867

13 yaş kızlar:

1. WCM Khishigbaatar Bayasgalan (Moğolistan) 2. WCM Davaakhuu Munkhzul (Moğolistan) 3. WFM Umida Omonova (Özbekistan)

4. WCM Elif Keskin (Türkiye) 5. Klean Shuqja (Arnavutluk) 6. Narmin Nasibova (Azerbaycan)

 

img 0876

13 yaş genel:

1. CM Yahor Silich (Belarus) 2. CM Süleyman Süleymanlı (Azerbaycan) 3. Yankı Taşpınar (Türkiye)

4. CM Efe Hakan Öztürk (Türkiye) 5. CM Zeki Berke Çaputçuoğlu (Türkiye) 6. Eray Kılıç (Türkiye)

 

img 0890

15 yaş kızlar:

1. WFM Nazerke Nurgali (Kazakistan) 2. Gülce Nehir Kara (Türkiye) 3. Saba Jalali (İran)

4. Büşra Özbek (Türkiye) 5. Erdenebayar Margadgua (Moğolistan) 6. WCM Safiye Öykü İnce (Türkiye)

 

img 0904

15 yaş genel:

1. GM Javokhir Sindarov (Özbekistan) 2. Kanyamarala Tarun (İrlanda) 3. Gendendorj Sukhbat (Moğolistan)

4. FM Ekin Barış özenir (Türkiye) 5. CM Ughur Ilyasli (Azebaycan) 6. Enkhbaatar Enkh-Od (Moğolistan)

 

img 0911

17 yaş kızlar:

1. FM Ochirkhuyag Ulziikhishigjargal (Moğolistan) 2. Erdene Naranbaatar Naran (Moğolistan) 3. Kamila Hryshchenko (Ukrayna) 

4. WCM Eylül Çelik (Türkiye) 5. Ezgi Akdi (Türkiye) 6. Chamodya Yapa Bandara (Sri Lanka)

 

img 0925

17 yaş genel:

1. IM Nodirbek Yakubboev (Özbekistan) 2. IM Shamsiddin Vokhidov (Özbekistan) 3. FM kağan Aydın Çelebi (Türkiye)

4. FM Murad Ibrahimli (Azerbaycan) 5. FM Abilmansur Abdilkhair (Kazakistan) 6. FM Ali Kasimov (Özbekistan)

 

img 0928

img 0940