Mobile menu

Okulların Türkiye Birinciliği Finali Karaman’da Başladı

okul19 manset 11Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu ve ana sponsoru Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, 10 Haziran Pazartesi günü, Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

okul19 manset 6Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Bugün burada Türk Dilinin başkenti Karamanımızda okullarımızın, öğrencilerimizin satrançla iç içe olduğu bu güzel atmosfer içinde olmak ve bu havayı solumaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Müsabakalarda 4 gün boyunca mücadele edecek sporcularımıza, öğretmenlerimize ve hakemlerimize başarılar diler, saygılarımı sunarım” dedi.

okul19 manset 7TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, satrancın çocukların hem sosyal hem de eğitim hayatlarına sayısız kazanımlar katan son derece önemli bir spor olduğunu, bu yüzden satrancın okullarda yaygınlaştırılması için TSF ana sponsoru Türkiye İş Bankası ile birlikte çok sayıda faaliyet ve projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Okul sporları Satranç Türkiye Birinciliğinde yarışmaya hak kazanan tüm takımlara başarı dileklerini ileten Keleş, organizasyonun hayata geçmesi için destek olan Spor Genel Müdürlüğüne, Türkiye İş Bankası’na, Karaman Belediyesi’ne ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

okul19 manset 9Yavuz Sultan Selim’in de çok iyi bir satranç oyuncusu olduğunu belirten Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’da, “Şans ve tesadüfün değil tamamen zekanın üstünlüğüne bağlı bir oyun olan satrancın gençler arasında yaygınlaşması bizleri fazlasıyla mutlu etmekte ve yarınlar adına ümitlendirmektedir. Geçen hafta bu salonda Karaman’ın ilk kitap fuarını düzenledik. Bugün ise satranç şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Karaman Belediyesi olarak ilimizde yapılacak olan tüm etkinliklere katkı sunmaya devam edeceğiz. 4 gün sürecek müsabakalarda tüm sporcu, öğretmen ve hakemlerimize başarılar diliyorum” dedi.

okul19 manset 8Satranç oyununun tarihinin çok uzun yıllara dayandığını belirten Ak Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker’de, “Satranç motivasyon, konsantrasyon, sabır, karşısındaki rakibe saygı, zeka ve strateji geliştirmeyle ilgili, yeri değişmeyecek önemli bir spor dalıdır. Karaman il temsilciliğimizin geçen sene Kütahya’da yapılan müsabakaların bu yıl Karaman’da yapılmasını istemesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz sonucunda bugün Satranç Türkiye Birinciliği Finallerini ilimizin ev sahipliğinde gerçekleştirmiş olduk. Burada emeği geçen Spor Genel Müdürümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, Satranç Federasyonunun hem yönetimine hem de il temsilciliğine şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı zamanda ev sahipliği açısından bizlere bu salonu tahsis eden, katılımcılarımızın konaklamaları ve transferlerinde desteğini esirgemeyen Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. Ben bu turnuvanın bir dostluk havası içerisinde, zekanın yarıştığı bir turnuva olmasını temenni ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

okul19 manset 10Karaman’da ilk defa böyle büyük bir spor organizasyonunun gerçekleştirildiğini belirten Karaman Valisi Fahri Meral ise, “İlimizin ev sahipliğinde 94 takım ve 511 sporcumuzun katılımı ile Okullararası Satranç Türkiye Birinciliği Finallerini gerçekleştiriyoruz. Bu müsabakanın ilimizde gerçekleşmesinde emeği geçen başta Milletvekilimiz olmak üzere, Belediyemize, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Federasyon temsilcilerine çok teşekkür ediyor, müsabakalar boyunca tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

Satranç Türkiye Birinciliği açılış töreni; Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Meclis Başkanı Adem Kapar, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ümit Şifaver, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, TSF Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri, STK Temsilcileri, antrenörler, öğretmenler, veliler ve sporcuların katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanından Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde genel ve kızlar olmak üzere 94 takım ve 511 sporcunun zirve yarışında ilk tur protokol üyelerinin sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

Müthiş bir yarışa sahne olacak Türkiye Birinciliği finalinde hamle yapan tüm takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası

okul19 manset 1

okul19 manset 5

okul19 manset 12

okul19 manset 11

okul19 manset 2

okul19 manset 3

okul19 manset 4