Mobile menu

Gençler'de Şampiyonluk Yarışı Başladı

IMG 7871Miller Holding sponsorluğunda ve Karadeniz Eğitim Kültür Ve Çevre Koruma Vakfı destekleriyle gerçekleştirilen 2019 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası 1 Temmuz Pazartesi günü, İstanbul'da, Karadeniz Vakfı ev sahipliğinde başladı.

34 farklı ilden, 6`sı unvanlı toplam 190 genç sporcunun şampiyonluk yarışına sahne olacak turnuvanın açılışı; Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Karadeniz Vakfı Başkanı Yusuf Cevahir, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Karadeniz Vakfı Genel Sekreteri Hüseyin Güler,  Satranç İl Temsilcisi Rıza Öney,  İstanbul ilçe Temsilcileri, Turnuva Başhakemi IA Fuat Ergür, Turnuva Gözlemcisi IA Hakan Özgür, Turnuva Direktörü Selda Serenli Elden, sporcular ve sporcu ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. 

9 tur düzenlenecek turnuva boyunca ilk 19 masadan maçları turnuva sitesinden canlı olarak takip edebilirsiniz. Şampiyona Sayfası

IMG 7598Turnuva açılış töreni yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile başladı.


IMG 7689

Şampiyonanın açılış konuşmalarını yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye Gençler Şampiyonasının genç satranççıların gelişimleri için çok önemli bir turnuva olduğunu ve genç milli takım kampı sonrası pek çok milli sporcuyu bu turnuvada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tulay, turnuvanın uzun yıllardır sponsorluğunu sürdüren Miller Holding`e ve turnuvanın ev sahipliğini gerçekleştiren Karadeniz Vakfı`na da teşekkür etti. 

IMG 7621

Karadeniz Vakfı Başkanı Yusuf Cevahir ise genç satranç sporcularını Karadeniz Vakfı`nda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını, özellikle gençlere önem vererek bu turnuvalara destek olduklarını belirtti.

IMG 7871

IMG 8126

IMG 7996

IMG 8039IMG 8057