Mobile menu

GM Ali Marandi, Lublin'de Hızlı ve Yıldırım Şampiyonu

cc 511. Avrupa Satranç Festivali – Lublin 2019, 27-30 Haziran 2019 tarihleri arasında Polonya’nın Lublin şehrinde düzenlendi. Davetli 4 büyükustanın döner sistem olarak yarıştığı turnuvaya GM Marcin Dziuba, GM Lukasz Cyborowski, GM Margeir Petursson ile birlikte ülkemizden de GM Cemil Can Ali Marandi mücadele etti. Turnuvanın son gününde 7 tur üzerinden hızlı satranç ve 11 tur üzerinden ise yıldırım turnuvası da düzenlendi.

Turnuvanın ilk turunda GM Cyborowski karşısında siyah taşlar ile açılıştan çok iyi bir hazırlık ile üstün olarak çıkan GM Ali Marandi sonrasında da rahat bir galibiyete imza attı. 2. turda ise GM Petursson ile karşılaşan sporcumuz rakibin hatalarını iyi değerlendirip maçını kazanmayı başardı. Son turda GM Dziuba ile şampiyonluk maçına çıkan GM Ali Marandi, siyah taşlar ile rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı ve turnuvayı 2 puan ile 2. sırada tamamladı.

Hızlı satranç turnuvasını adeta domine eden GM Ali Marandi, 12 kişinin yarıştığı turnuvada oynadığı 7 maçını da kazanarak birinci olmayı başardı. Aynı başarısını yıldırım turnuvasında da gösteren büyükustamız 11 sporcunun döner sistem yarıştığı turnuvayı 9,5 puan ile zirvede tamamladı.

Sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Final Sıralama - Yıldırım Sıralama - Hızlı Sıralama