Mobile menu

Avrupa Genç Takımlar'da İlk Tur

tur1Çekya'da düzenlenen 2019 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası, bugün oynanan ilk tur maçları ile başladı. Kategorilerinde alt sıralarda başlayan takımlarımız kuvvetli rakipleri karşısında puan almayı başararak şampiyonaya güzel bir başlangıç yaptılar.

18 yaş genel kategoride takımımız ilk maç tur atlarken 2. tur favorilerden Slovakya-1 takımı ile mücadele edecek. 18 yaş kızlar kategorisinde ise 7 numaralı seribaşı Hırvatistan ile oynayan takımımız maça Hayrun Nisa Şahin ve WCM Gülenay Aydın kadrosu ile çıktı. 1. masada rakibi FM Ena Cvitan (2202) karşısında çift kaleye karşı vezir oyun sonuna giren Hayrun Nisa Şahin oyunsonunda güzel oyunu ile rakibini mağlup etmeyi başardı. 2. masada ise oyunortasından itibaren avantajı eline alan WCM Gülenay Aydın rakibine şans tanımadı ve ilk maçımızı 2 – 0 kazanmayı başardı. Takımımız 2. turda ise Romanya takımı ile karşılaşacak.

12 yaş genel kategorisinde 3 numaralı seribaşı Polonya takımına karşı 1,5-2,5 mağlup olsak da ilk masada Adar Tarhan, rakibi CM Bartosz Fiszer (2124) karşısında galibiyete imza atarak rakiplerine gözdağı verdi. Üçüncü masada ise kuvvetli rakibi Hubert Meers(2141) ile mücadele eden Yusuf Portakalcı, rakibinden yarım puan alarak güzel bir başlangıç yaptı. Takımımız 2. turda Slovenya takımı ile karşı karşıya gelecek.

12 yaş kızlar kategorisinde ise Ecrin Efşa Büyük ve Zümra Meryem Alagöz'den oluşan takımımız Yamal takımı ile 1 – 1 berabere kaldı. 2. masada rakibini mağlup etmeyi başaran Zümra Meryem Alagöz takımımıza puanı getiren sporcumuz oldu. Takımımız 2. turda ise İngiltere ile mücadele edecek.

2. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak olan şampiyonada mücadele eden tüm takımlarımıza başarılar dileriz.

Chess Results              Şampiyona Sayfası

Fotoğraf Galerisi             Canlı Yayın

Canlı Yayın(Chess24)

 

Fotoğraf galerisi en kısa sürede aktif hale getirilecektir.