Mobile menu

Çekya'da Üç Tur Tamamlandı

32019 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 3. tur maçları ile devam edildi. Kuvvetli rakipler ile mücadele eden takımlarımız toplamda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile günü tamamladılar.

12 yaş genel takımımız, Çekya-1 takımı ile karşılaştı. 1. masada Vaclav Finek (2043) ile karşılaşan Adar Tarhan, baskılı oyunu ile rakibini mağlup etmeyi başardı. 3. masada da siyah taşlar ile rakibini mağlup etmeyi başaran Yusuf Portakalcı ile 4. masada galibiyete uzanan Can Durak takımımıza 3 – 1 skor ile galibiyeti getirmeyi başardılar. Takımımız 4. turda Çekya-2 takımı ile karşılaşacak. 12 yaş kız takımımız da Çekya-1 takımı ile karşılaştı. Maça Zümra Meryem Alagöz ve Elvin Esma Büyük kadrosu ile çıkan takımımız 2 masadan da yarım puan ile ayrılarak rakibi ile 1-1 berabere kaldılar. Takımımız 4. turda Çekya-2 takımı ile karşı karşıya gelecek.

18 yaş genel kategoriye baktığımızda ise kategorisinin favorilerinden olan Hollanda takımı ile karşılaşan takımımız çok güzel mücadele etse de güçlü rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. Takımımız 4. turda Slovenya takımı ile mücadele edecek. 18 yaş kız takımımız ise Çekya'dan MS Bölgesi ile karşılaştı. 1. masada ilk 2 maçını kazanmayı başaran Hayrun Nisa Şahin, bugün de maçından galibiyet ile ayrıldı. WCM Gülenay Aydın ise maçından beraberlik aldı ve takımımız rakibini 1.5-0.5 yenmeyi başardı. Yoluna liderliği paylaşarak devam eden takımımız, 4. turda ise 1. masada ECU-Pleven takımı ile karşılaşacak.

4. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak olan şampiyonada yarışan takımlarımıza başarılar dileriz.

Chess Results               Şampiyona Sayfası

Fotoğraf Galerisi Tur 1   Tur 2   Tur 3       

 Canlı Yayın(Chess24)