Mobile menu

Avrupa Takımlarda İlk Yarı Sona Erdi

tur4haberÇekya'da düzenlenen 2019 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası, bugün oynanan 4. tur maçları ile devam etti. 12 yaş takımlarımız günü galibiyet ile kapatırken, 18 yaş takımlarımız ise rakiplerine mağlup oldular.

12 yaş kız takımımız da bugün Çekya-2 takımı ile karşılaştı. 1. masada oynayan Ecrin Efşa Büyük, rakibinin hatasını değerlendirerek alet öne geçti ve sonrasında da rahat bir galibiyet elde etti. 2. masada ise Zümra Meryem Alagöz, hızlı taş değişimleri ile oyunsonuna hızlı bir giriş yaptı. Oyunsonunda ise rakibine zayıflık vermeyen sporcumuz masadan beraberlik ile ayrıldı ve rakibimizi 1.5-0.5 mağlup etmeyi başardık. Takımımız 5. turda Almanya takımı ile karşılaşacak.

12 yaş genel takımımız Çekya-2 takımı ile karşılaştı. 2. masada mücadele eden Hasan Hüseyin Çelik, siyah taşlar ile baskılı oyunu ile oyunsonuna piyon önde girdi. Oyunsonunda da hata yapmayan sporcumuz maçtaki ilk galibiyetimizi aldı. 3. masada da Yusuf Portakalcı ise rakibinin b ve c piyonlarını zayıflatıp erken safhada avantajı eline aldı. Sonrasinda da güzel oyunu ile galibiyete uzanan sporcumuz durumu 2-0'a getirdi. 4. masada oynayan Can Durak ise oyunortasında inisiyatifi rakibine kaptırsa da doğru taş değişimleri ile durumu eşitledi ve maç ters renkli fil oyunsonuna giderek beraberlik ile sonuçlandı. Böylelikle takımımız, rakibini 2.5-1.5 mağlup etmeyi başardı. Bu galibiyet ile 4. sıraya yükselen takımımız, 5. turda ise İsrail takımı ile karşı karşıya gelecek.

18 yaş kız takımımız favorilerden ECU-Pleven(Bulgaristan) takımı ile karşı karşıya geldi. 1. masada kadın satrancının en önemli isimlerinden olan WGM Nurgyul Salimova (2416) ile karşılaşan Hayrun Nisa Şahin, siyah taşlar ile oynamanın da verdiği dezavantaj ile günü puansız kapattı. 2. masada ise WCM Gülenay Aydın, FM Gabriela Antova (2257) ile karşılaştı. Oyunsonuna kalite geride giren sporcumuz güzel mücadele etse de kaybetmekten kurtulamadı ve güçlü rakibimize 2-0 mağlup olmuş olduk. Takımımız 5. turda Polonya-1 takımı ile karşılaşacak.

18 yaş genel takımımız Slovenya takımı ile mücadele etti. 1. masada Jan Subelj (2425) ile karşılaşan Okan Özsakallıoğlu, açılışta at feda ederek konumu karıştırdı. Sonrasında ise taşları değişerek kale oyunsonuna giren sporcumuz, rakibinin piyonlarını toplayarak masadan beraberlik ile ayrıldı. 4. masada oynayan Furkan Büke ise açılışta kalite geri düşse de sonrasında çok güzel mücadele ederek yarım puan almasını bildi. Diğer masalardan ise puansız olarak ayrılan takımımız, maçı 3-1 kaybetti. Takımımız, 5. turda Slovakya-2 takımı ile karşılaşacak.

5. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak şampiyonada yarışan tüm takımlarımıza başarılar dileriz.

Chess Results & Åžampiyona Sayfası & Canlı Yayın (Chess24)

FotoÄŸraf Galerisi Tur 1 / Tur 2 / Tur 3 / Tur 4