Mobile menu

Kulüplerin Şampiyonluk Yarışı Konya’da Başladı

img 25672019 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, 16 Temmuz Salı günü Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı.

37 il ve KKTC'den 60 takım ve 817 sporcunun 9 tur boyunca hamle yapacağı şampiyonanın açılış töreni; Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, eski Milletvekili Umut Oran, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Daban, Ulaş Demirci, Ahmet Arda Kılıç, Ali Ümit Şifaver ve Mustafa İmamoğlu, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Teknik Kurul Başkanı Aykut İlker Mete, MHK Başkanı Ahmet Uçtu, Kulüpler Koordinasyon Kurulu Üyeleri, bölge temsilcileri, TSF Konya İl Temsilcisi Erdoğan Tozlu, kulüp temsilcileri, sporcular ve ailelerin katılımı ile gerçekleşti.

 

img 2515Şampiyonanın açılış töreninde tüm katılımcılara “şehrimize hoş geldiniz” diyerek seslenen Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, TSF’nin en önemli faaliyetlerinin Konya’da gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyduklarını ve satranç organizasyonlarına ev sahipliği yapmaktan ayrıca mutlu olduklarını dile getirdi. Ersöz, sporun içinden gelen birisi olarak sporcuların duyduğu heyecanı anladığını belirterek tüm sporculara başarılar diledi.

img 2525TSF Başkanı Gülkız Tulay ise, satranç ailesi ile birlikte olacakları dört büyük faaliyeti hayata geçirdikleri için heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade ettiği konuşmasını, “Bu yıl dört turnuvamızı eş zamanlı gerçekleştirme kararı aldık. Tüm süreç programımıza göre ve sorunsuz olarak ilerliyor. Sporcularımız ve kulüp temsilcilerimiz bu büyük gün için büyük emek verdi. Federasyon çalışanlarımız turnuvayı en iyi şekilde organize etmek için ellerinden geleni yaptılar. Selçuklu Belediye Başkanımız her faaliyetimizde biz satranç ailesinin yanında ve Türk satrancına destek oluyor. Emek veren destek olan herkese gönülden teşekkür ederim” sözleri ile sürdürdü ve tüm takımlara başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

img 2546Selçuklu Kongre Merkezinde TSF’nin ikinci büyük organizasyonunun gerçekleştiğini dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, “Geçtiğimiz yıl Dünya 16 Yaş Altı Olimpiyatı’nı da burada büyük bir başarıyla hayata geçirmiştik, bu yıl da unutulmaz bir organizasyon yaşanacağına eminim” dedi. Tüm sporcuların centilmence ve başarıyla yarışmaları temennisini paylaşan Pekyatırmacı, sporculara Konya’yı gezmeleri ve tanımaları tavsiyesinde de bulundu.

Başhakemliğini IA Harun Küçükkılınç, gözlemciliğini ise IA Ahmet Uçtu'nun yaptığı 2019 Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nın ilk turu açılış konuşmaları ve sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

Şampiyonada yarışan tüm kulüplerimize ve sporcularımıza başarılar dileriz.

 

 Şampiyona Sayfası

img 2492

img 2567

img 20190716 1836311

img 2468

img 2453

img 2381

img 2392

img 2399