Mobile menu

Süper Lig'de 4 Tur Tamamlandı

img 20190720 173645Konya'da gerçekleştirilen 2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi, 4. tur karşılaşmaları ile devam etti. 14 takımın kıran kırana yarışında bugün oynanan maçların ardından liderlik el değiştirdi ve 7 puanlı Tatvan Satranç Eğitim SK ve Rota Koleji SK Derneği zirveye ortak oldu.
 
Günün beklenen karşılaşması, şampiyonluğun iki büyük favorisi Tatvan Satranç Eğitim SK ile THY Spor Kulübü arasındaki maçtı. 6 masada da oynanan karşılaşmalar maçın hakkını verecek kadar kaliteliydi, skoru ise 1. ve 6. masada oynanan karşılaşmalar belirlerdi. Lige çok iyi başlamayıp akıllarda soru işareti bırakan GM Vassily Ivanchuk, en kritik maçta sahneye çıktı ve rakibini mağlup etmeyi başardı. 6. masada ise GM Cemil Can Ali Marandi, IM Işık Can karşısında kale ve ata karşılık vezir kazansa da genç rakibi güzel bir hisar konumu dizerek yarım puan almayı başardı. Kalan masalarda da eşitlik bozulmayınca Tatvan Satranç Eğitim SK maçı 3.5-2.5 kazandı.
 
Günün bir diğer kritik maçlarından biri ise Bursa Büyükşehir Belediye SK – Beşiktaş Jimnastik Kulübü karşılaşmasıydı. Genç masada aldığı galibiyet ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü öne geçse de, rakibi kadın masasında BJK’ye cevap verdi ve mücadele 3-3 beraberlik ile sonuçlandı.
 
Düşme hattında bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi GSK Derneği ve Karaman Belediyesi SK mücadelesinde ise en heyecanlı maç 3. masada oynanan FM Can Ertan – WIM Teodora Injac maçı oldu. Oyunsonuna piyon geri giren FM Can Ertan, güzel bir fikir ile rakibinin atını aldı ve fil önde girdiği piyon oyunsonunda da rakibini yenmeyi başardı. Karşılaşmanın sonunda ise kazanan taraf 4.5-1.5 skor ile Karaman Belediyesi SK oldu.
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi SK Derneği – Rota Koleji Spor Kulübü Derneği karşılaşmasında 3. masada IM Cemil Gülbaş, güçlü rakibi GM Ivan Rozum karşısında sürpriz bir galibiyete imza attı. Ancak Rota Koleji 1. masasında yarışan GM Batuhan Daştan, piyon önde girdiği kale oyunsonunda rakibini çok güzel bir şekilde yenmeyi başardı. 2. ve 4. masada da yüzü gülen Rota Koleji, maçtan 4-2 galip ayrıldı.
 
Deniz Su Aquamatch Satranç GSK Derneği – Taş Duvar SK Derneği maçında Taş Duvar, kadın masasında hızlı bir galibiyet alarak öne geçti. Ancak Deniz Su Aquamatch takımı adına 1. masada oynayan GM Vahap Şanal çok şık bir mat ile maça denge getirdi ve karşılaşma 3-3 beraberlik ile sonuçlandı. 
 
Darüşşafaka SK ile Tarsus Zeka Satranç Kulübü maçında genç masada aldığı erken galibiyet ile avantajı eline alan Tarsus Zeka Satranç Kulübü için diğer masalarda işler istediği gibi gitmedi. 4. ve kadın masalarda aldığı galibiyetler ile öne geçmeyi başaran Darüşşafaka SK, rakibini 3.5-2.5 mağlup etti.
 
Günün son karşılaşması Hatay Büyükşehir Belediyesi GSK – Sertel GSK Derneği maçı oldu. 2. ve 3. masada aldığı kazançlar ile öne geçen Sertel takımına rakibi kadın ve genç masalarda aldığı galibiyetler ile cevap verdi. Maçın kaderini ise 4. masada oynanan FM Nazmi Can Doğan – FM Ata Seçer maçı belirledi. Piyon önde kale oyunsonuna giren FM Doğan, kazanmak için çok zorlasa da tecrübeli rakibi konumu tutmayı başardı ve oyun beraberlik ile sonuçlandı. Böylece karşılaşma berabere tamamlanmış oldu. 


Süper Lig'in beşinci turu yarın saat 10.00'da başlayacak.

28 Temmuz'da sona erecek dev turnuvaya yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #TürkiyeİşBankasıSatrançSüperLigi etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.

2019 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi Resmi Sayfası 

FOTO GALERİ

IMG 20190720_152713

Satranç Süper Ligi canlı yayınında analiz ve yorumları ile satrançseverler ile buluşan IM Can Arduman'a bugün Erkin Karaokuçu da eşlik etti.