Mobile menu

Kulüpler'de Final Öncesi Nefesler Tutuldu

img 288042019 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’nda bugün 7. ve 8. tur maçları oynandı ve 5 gündür büyük bir heyecan ile devam eden şampiyonada artık son tura gelindi. İlk 6 takımının lig atlayacağı şampiyonanın finaline bir kala 14 puan ile zirvede bulunan Düzce As GSK Derneği, ilk 6’ya girmeyi garantiledi.
 
Şampiyonanın 7. turunda Borçelik Bursa Deneyim Satranç SK karşısında 4.5-3.5 galibiyet elde eden Düzce As GSK Derneği, bir sonraki tur da Çanakkale Doruk SK Derneği ile 4-4 berabere kaldı ve bir üst lige çıkmayı garantiledi. 
 
7. turun kritik maçlarından biri de 2. masada oynan 07 Deniz GSK – Bitlis Satranç SK Derneği maçıydı ve oldukça çekişmeli maçların ardından kazanan taraf 4.5-3.5’luk bir skor ile 07 Deniz GSK oldu. Turnuva başında şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olan Krater GSK ise şampiyonaya sürpriz galibiyetler ile başlayan Yalova Beyaz Fil Satranç SK Derneği karşısında 7-1 kazandı ve çok net bir galibiyet alarak tekrar üst sıralara yükseldi.
 
Şampiyonanın 8. turuna baktığımızda ise 2. masada Borçelik Bursa Deneyim Satranç SK ile 07 Deniz GSK karşılaştı. Kazananın bir üst lige çıkmayı neredeyse garantileyeceği maçta kazanan taraf 6.5-1.5 skor ile Borçelik Bursa Deneyim Satranç SK takımı oldu.
 
3. masada oynanan Manisa Yunusemre Belediye SK – Bitlis Satranç İhtisas Eğitim SK maçında ise yüzü gülen Bitlisli ekip oldu ve takım 3. sıraya yerleşti.
 
Heyecanla geçen maçlardan bir tanesi de Bitlis Satranç SK Deneği – Çelik Satranç SK Derneği maçı oldu. Kadın ve 16 yaş kız masalarında rakibine üstün gelerek öne geçen Bitlis Satranç SK Derneği, bu avantajı iyi kullanarak rakibini 4.5-3.5 mağlup etti ve 4. sıraya yerleşti.
 
5. masada oynanan Krater GSK – Göztepe SK Derneği karşılaşmasında ise, 3.5-3.5 devam eden maçın kaderini 6. masada oynanan Ali Barkın Kara – CM Egemen Gülden mücadelesi belirledi. Açılışta aldığı piyon avantajını oyunsonuna taşıyan CM Gülden, oyunsonunda da maçı kazanmasını bildi ve takımına 4.5-3.5 skor ile galibiyeti getirdi. Böylece Krater GSK da son tura girerken 5. sıraya yükseldi.
 
Şampiyonanın final turu yarın saat 10.00’da başlayacak.