Mobile menu

Ligler'de Zirve ve Düşme Hattı Şekillenmeye Başladı

bta013712019 Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’nde bugün 8. tur maçları oynandı. Günün kıran kırana geçen karşılaşmalarının ardından Birinci Lig’de Bayegan Pendik Satranç SK Derneği’nin ardından Gökyay Vakfı SK Derneği ve Burhaniye Satranç SK, İkinci Lig’de ise Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü Derneği ve Mercan Satranç Eğitim Kültür Sanat ve SK Derneği bir üst lige çıkmayı başaran takımlar oldular.

Birinci Lig’de; Aydın Satranç Eğitim Merkezi SK ile mücadele eden Bayegan Pendik Satranç SK Derneği, rakibini 6-3 mağlup etmeyi başarırken, Gökyay Vakfı SK Derneği, Bulancak İhsaniye GSK Derneği karşısında zorlanmadan 7-1 kazandı.

Varyant(Yöntem) Gençlik Satranç ve SK Derneği ile karşılaşan Burhaniye Satranç SK, 7-1 kazanarak ligi ilk 3 sırada bitirmeyi garantiledi. 4. masada oldukça çekişmeli maçalara sahne olan Manisa Turkuaz Satranç SK Derneği – Ankara Demirspor Kulübü Derneği karşılaşması ise beraberlik ile sonuçlandı, böylece 2 takım da ilk 3 sıraya girme hayallerine veda etti.

Ligde düşme hattına baktığımızda ise 1 puanı bulunan Ankara DSİ GSK, maçı kaybederek lige veda eden ilk takım oldu. Düşme kalma maçına çıkan Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü – Kahramanmaraş Satranç Spor Kulübü karşılaşması sonunda ise yüzü gülen taraf Malatya Yeşilyurt Belediyespor Kulübü oldu.

İkinci Lig’de ise; 1. masada Eskişehir Taşçı Satranç SK ile karşılaşan Beyazkale Satranç Evi SK Derneği, rakibine karşı erken safhada üstünlük kurdu ve maçı 6.5-1.5 kazanmayı başardı. Denizli Satranç İhtisas Spor Kulübü – Mercan Satranç Eğitim Kültür Sanat ve SK Derneği maçında ise alt 3 masadan puanla ayrılan Mercan Satranç, maçı da 5.5-2.5 kazançla tamamladı.

Apaydın Satranç ve SK Derneği – Köroğlu Satranç SK Derneği maçı hızlı bir şekilde beraberlik ile sonuçlandı. Samandağ Altın Piyon SK, Bursa Nida Satranç SK karşısında 5-3, Seyhan Belediye SK Derneği ise Ego Spor Kulübü karşısında 5-3 galibiyet elde ederek ilk 4 iddiasını devam ettiren takımlar oldular.

Birinci ve İkinci Lig’de final turu yarın saat 10.00’da başlayacak.

                Türkiye Satranç Birinci Ligi Web Sayfası 

                              (FOTO GALERİ)

            Türkiye Satranç İkinci Ligi Web Sayfası 

                               (FOTO GALERİ)

 bta01361  img 0978
 bta01363  img 1008
 bta01364  img 1139
 bta01427  img 1151
bta01428 img 1153

 

img 1038

bta01371