Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Başladı

habeofto2019 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, 2-10 Ağustos 2019 tarihleri arasında Slovakya'nın başkenti Bratislava'da gerçekleşiyor. Toplamda 48 ülkeden 1306 sporcunun mücadele ettiği bu görkemli şampiyona en fazla sporcunun katılım gösterdiği Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası özelliğini kazandı. Şampiyonada ayrıca 4 GM, 1 WGM, 17 IM, 3 WIM, 81 FM, 41 WFM, 36 CM ve 35 WCM olmak üzere toplamda 218 unvanlı sporcu yarışıyor.

Şampiyonada ülkemiz adına ise 8 yaş genel kategoride Yağız Kaan Erdoğmuş, Eymen Eren Büyük ile Ali Alper Çelik; kızlar kategorisinde Ela Aslan ile Kayla Nil Zeybek; 10 yaş genel kategoride Hüseyin Said Deveci ile Ali Batuhan Bıyıksız, kızlar kategorisinde Pelin Seyhan ile Ela Bursalı; 12 yaş genel kategoride CM Taha Özkan, Hasan Hüseyin Çelik ile Adar Tarhan; kızlar kategorisinde Ecrin Efsa Büyük ile Nehir Şen; 14 yaş genel kategoride IM Işık Can, Ege Danacı ile Celal Yavuz Çağıl; kızlar kategorisinde Çisel Anaçoğlu ile Yağmur Erarslan; 16 yaş kızlar kategorisinde WFM Esma Doğa Duran, WCM Defne Sade, Büşra Özbek ilse WCM İlayda Kaygısız; 18 yaş genel kategoride FM Alperen Akdoğan ile Yiğit Pektaş; kızlar kategorisinde ise Buse Naz Koçyiğit ile Seray Karatiken mücadele ediyor.

Şampiyonanın ilk turuna kafilemiz 17 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile başladı. 10 yaş kızlar kategorisinde 9 numaralı seribaşı ile mücadele eden Ela Bursalı, 2 piyon önde kale oyunsonuna girerek çok güzel bir maç kazandı. 18 yaş kızlar kategorisinde mücadele eden Buse Naz Koçyiğit ise 11 numaralı seribaşı ile karşılaştı. Rakibinin oyunsonunda yaptığı hatalı hamleyi güzel değerlendiren sporcumuz rakibini mat etmeyi başardı. İlk turda kazanan diğer sporcularımız ise Yağız Kaan Erdoğmuş, Eymen Eren Büyük, Ali Alper Çelik, Ela Aslan, Pelin Seyhan, CM Taha Özkan, Hasan Hüseyin Çelik, Adar Tarhan, Ecrin Efsa Büyük, IM Işık Can, Ege Danacı, Çişel Anaçoğlu, WFM Esma Doğa Duran, WCM Defne Sade, Büşra Özbek oldular.

Şampiyonayı Bratislava Büyükelçilği Müsteşarı İpek Aynuksa ziyaret etti ve tüm sporcularımıza başarıları dileklerini iletti.

2. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak olan şampiyonada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

 Sonuçlar

Fotoğraf Galerisi: Tur 1   Tur 2    Tur 3

img 1995

 Bratislava Büyükelçiği  Müsteşarı  İpek Aynuksa

Yönetim Kurulu Üyemiz ve aynı zamanda şampiyona itiraz kurulu üyesi Özgür Solakoğlu

img 1999
 
img 2001