Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda 3. Tur

img 2093

Slovakya-Bratislava’da düzenlenen 2019 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası, bugün oynanan 3. tur maçları ile devam etti. 3 turun ardından sporcularımız Yağız Kaan Erdoğmuş, Eymen Eren Büyük, Adar Tarhan, IM Işık Can, Çisel Anaçoğlu, Ecrin Efsa Büyük ve Pelin Seyhan yollarına tam puan ile devam ediyorlar.

8 yaş genel kategoride yarışan sporcularımız Yağız Kaan Erdoğmuş, Eymen Eren Büyük ile Ali Alper Çelik ilk 2 tur maçlarını kazanarak kategorilerinde rakiplerine gözdağı verdiler. 3. turda ise Yağız Kaan Erdoğmuş ile Eymen Eren Büyük maçlarını kazanarak ilk 2 sıraya yerleştiler. 12 yaş genel kategorisinde de yarışan 3 sporcumuz CM Taha Özkan, Hasan Hüseyin Çelik ile Adar Tarhan ilk 2 tur maçlarını kazanarak şampiyonaya başladılar. 3. turda ise sporcularımız Adar Tarhan ile Hasan Hüseyin Çelik karşılaştılar. Büyük bir dostluk çerçevesinde başlayan maçta 2 sporcumuz da çok üst düzey bir oyun sergiledi. Maçın sonucunda kazanan taraf ise Adar Tarhan oldu. 14 yaş genel kategorisinde ise ülkemizin en yetenekli genç sporcularından olan IM Işık Can, 3 numaralı seribaşı olarak başladığı kategorisinde ilk 3 maçını da kazanmayı başardı. Özellikle 3. tur maçında açılıştan istediği gibi çıkamayan sporcumuz oyunortasında rakibinin yaptığı hataları çok güzel değerlendirerek maçı kazanmasını bildi.


Kızlarımıza baktığımızda ise 10 yaş kızlar kategorisinde mücadele eden Pelin Seyhan ilk 2 maçını kazandıktan sonra 3. turda ise siyah taşlar ile WCM unvanına sahip rakibi ile karşılaştı. Açılışta 2 piyon kazanarak avantajı iyice eline geçiren sporcumuz sonrasında da rakibinde adeta piyon bırakmayarak güzel bir galibiyet elde etti. 12 yaş kızlar kategorisinde yarışan Ecrin Efsa Büyük ilk 2 turu kazanmasının ardından 3. turda 6. masaya yükseldi. 3. turda ise beyaz taşlar ile oyunortasında kötü file karşı iyi at konumu yakalayan sporcumuz bu avantajını kullanarak maçını kazanmayı başardı. 14 yaş kızlar kategorisinde yarışan Çisel Anaçoğlu ise 2. turda siyah taşlar ile güzel bir galibiyet elde ettikten sonra 3. turda ise çok güzel bir yerde at feda ederek maçını kazanmayı başardı.


4. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak olan şampiyonada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

 Turnuva Sayfası 

Sonuçlar

Fotoğraf Galerisi: Tur 1   Tur 2    Tur 3