Mobile menu

Riga'da Son İki Tura Giriliyor

rtu open -2019-web

Letonya'da düzenlenen 2019 Riga Teknik Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası'na bugün oynanan 7. tur maçları ile devam edildi. Turnuvada son iki tura girilirken GM M.Batuhan Daştan ile IM Cem Kaan Gökerkan 5, WFM Sıla Çağlar 4, Arno Garbetyan 3, Nedim Yapar ile Hüseyin Sertbay 2,5 ve Önder Altunbay 1,5 puan ile yollarına devam ediyorlar. Ayrıca genç kategoride yarışan Ata Arda Çağlar ise 4,5 puan ile son 2 tura giriyor.


Turnuvaya 2 galibiyet ile başlayan GM M.Batuhan Daştan, sonrasında oynadığı 2 maçından beraberlik ile ayrılarak istediği başlangıcı yapamadı. 5. turda ise rakibi karşısında agresif bir oyun sergileyen büyükustamız merkez hakimiyetini eline aldı. Sonrasında taşları ile rakip şaha atak yapan sporcumuz güzel bir galibiyete imza attı. 6. turda ise maçı zorlamayıp erken bir beraberlik alan GM Daştan, 7. maçta oldukça karışık bir oyunsonuna girdikten sonra hamle tekrarı yaparak masadan yarım puan ile ayrıldı. Böylece son iki tura 5 puan ile 16. sırada giren sporcumuzun derece şansı devam ediyor.

Turnuvanın 2. turunda şanssız bir mağlubiyet alan IM Cem Kaan Gökerkan ise sonrasında oynadığı 2 maçtan galibiyet ile ayrılarak tekrardan üst sıralar yükseldi. 5. turda GM Dennis Wagner (2579) ile karşılaşan sporcumuz oyun boyunca dengenin bozulmadığı maçtan yarım puan ile ayrıldı. 7. turda siyah taşlar ile mücadele eden sporcumuz, açılıştan güzel bir geçer piyon elde ederek avantajlı ayrıldı. Bu avantajını güzel oyunu ile süsleyen sporcumuz böylelikle güzel bir galibiyet elde etti. 8. turda ise GM D. Gukesh (2528) ile karşılana IM Gökerkan maçı zorlamadan yarım puan ile günü kapattı. Bu sonuçlar ile 5 puana ulaşan sporcumuz 31. sırada kendisine yer buldu. Turnuvada yarışan genç sporcumuz WFM Sıla Çağlar ise 2. turda IM Lorin D'costa (2396) karşısında güzel bir galibiyet elde ederek 2 galibiyet ile turnuvaya güzel bir başlangıç yaptı. Sonrasında oynadığı kuvvetli rakipleri karşısında puan alamasa da 2 maçlık galibiyet serisi yakalayan başarılı sporcumuz tekrardan üst masalara yükseldi. 4 puanı bulunan WFM Sıla Çağlar, 8. turda IM Alexei Saveliev (2355) ile karşı karşıya gelecek.

8. turu yarın TSİ 15.00'de başlayacak olan turnuvada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Turnuva Sayfası