Mobile menu

Abu Dabi Açık Sona Erdi

abudhabi20192 Ağustos 2019 tarihinden bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen 26. Abu Dabi Uluslararası Satranç Festivali, bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Turnuvada şampiyonluğu 8 puan ile GM Baadur Jobava elde etti. Turnuvada yarışan sporcularımız GM Emre Can 6 puan, GM Vahap Şanal 5,5 puan ve GM Mustafa Yılmaz 4 puan ile turnuvayı tamamladılar.

 

Turnuvanın 5. turunda siyah taşlar ile mücadele eden GM Emre Can açılışta rakibinin agresif oyununa karşılık sağlam bir oyun sergileyerek rakibinin konumunu zayıflattı. Oyunortasında ise güzel bir taktik ile rakibinin filini düşüren sporcumuz maçı kazanmasını bildi. 6. turda ise rakibinin yaptığı kalite fedası sonrasında yarattığı çift geçeri düşüren büyükustamız oyunsonunda güzel bir teknik oyun ile rakibini mağlup etmeyi başardı. 7. turda GM Parham Maghsoodloo ile karşılaşan GM Can, sağlam bir oyun sergileyek masadan yarım puan ile ayrıldı. 8. turda GM Andrey Esipenko karşısında açılışta rakibinin piyon yapısını bozan GM Can oyunsonuna piyon önde girdi. Oyunsonunda ise fazla piyonu galibiyete yetmeyen sporcumuz beraberliğe razı olmak zorunda kaldı. Final turunda ise oyunortasına kadar maçta dengeler bozulmazken maç beraberlik ile sonuçlandı. Bu sonuçlar ile 6 puana ulaşan sporcumuz turnuvayı 15. sırada tamamladı.

Turnuvaya 2 galibiyet ile başlayan GM Mustafa Yılmaz, sonrasında oynadığı 4 maçtan beraberlik ile ayrılarak üst sıralarda mücadelesine devam etti. Turnuvanın geri kalanında ise işler büyükustamızın istediği gibi gitmedi ve turnuvayı 4 puan ile tamamladı. Turnuvada yarışan bir diğer sporcumuz GM Vahap Şanal ise 4. turda ise güzel bir şah atağı ile avantajı eline alarak maçı kazanmasını bildi. 5. turda ise piyon geride girdiği oyunsonunda güzel bir teknik ile yarım puanı almayı başardı. Turnuvanın 8. turunda ise GM Vladimir Onischuk ile karşılaşan GM Şanal, açılışta fillerini rakibinin atları ile değişti. Oyunortasında ise atların gücünü rakibine gösteren büyükustamız kalite öne geçti ve sonrasında ise güzel oyunu ile güçlü rakibini yenmeyi başardı. Böylece sporcumuz istediği gibi başlayamadığı turnuvayı 5,5 puan ile güzel bir konumda tamamladı.

Sporcularımıza ileride oynayacakları turnuvada başarılar dileriz.

Sonuçlar