Mobile menu

Sıla Çağlar WIM Oldu

sila caglar5 Ağustos 2019 tarihinden bu yana Letonya'da düzenlenen 2019 Riga Teknik Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Turnuvada sevindirici haber ise genç sporcumuz WFM Sıla Çağlar'dan geldi. Turnuvada gösterdiği başarılı performans ile 2250 Elo performansını geçen sporcumuz WIM normu almayı başardı. Böylelikle WIM unvanı için kalan son normunu da tamamlayan sporcumuz WIM unvanını almaya hak kazandı.

Turnuvanın son turuna 4 puan ile giren Sıla Çağlar, son turda IM Ilja Sirosh (2407) ile karşılaştı. WIM normu alabilmek için yarım puanın yeterli olduğu maçta sporcumuz kuvvetli rakibi ile berabere kalmayı başardı ve 2253 Elo performansı ile WIM normunu almayı başardı. Böylece gerekli 3 normunu ve 2200 Elo puanını geçmiş olan sporcumuz WIM olmaya hak kazandı.


Turnuvada namağlup bir performans gösteren GM M.Batuhan Daştan, son iki turda da yenilmezliğini bozmadı. 8. turda siyah taşlar ile mücadele eden GM Daştan, eşit konuma girdiği oyunsonunda geçer piyonunu çok güzel kullanarak maçı kazanmayı başardı. Son tura derece şansı ile giren sporcumuz son turda beyaz taşlar ile GM D. Gukesh ile mücadele etti. Açılışta inisiyatifi rakibine kaptıran GM Daştan, sonrasında yaptığı doğru taş değişimleri ile konumu eşitledi. Oyunsonunda da eşitlik bozumadı ve maç beraberlik ile sonuçlandı. Bu sonuçlar ile 6,5 puana ulaşan sporcumuz turnuvayı 9. sırada tamamladı.


Turnuvada yarışan bir diğer genç sporcumuz IM Cem Kaan Gökerkan ise 8. turda kuvvetli rakibi karşısında puansız ayrılırken son turda ise siyah taşlar ile mücadele etti. Açılışta rakibinin konumunda zayıflıklar elde eden IM Gökerkan, oyunortasında da rakip şahı savunmasız bırakarak güzel bir galibiyete imza attı. Böylelikle 6 puana ulaşan sporcumuz +8,2 Elo kazancı ile turnuvayı tamamladı. Turnuvada yarışan diğer sporcularımız Arno Garabetyan, Nedim Yapar, Hüseyin Sertbay ve Önder Altunbay ise 3,5 puan ile turnuvayı tamamladılar. Turnuvanın genç kategorisinde yarışan Ata Arda Çağlar ise son 3 turda galibiyet serisi elde ederek 6,5 puana ulaştı ve 4. sırada turnuvayı tamamladı.


Sporcularımıza tebrik ediyor, ileride oynayacakları turnuvalarda başarılar dileriz.

Turnuva Sayfası