Mobile menu

27. Troya Açık Satranç Turnuvası Başladı

troya manetÇanakkale Belediyesi Troya Etkinlikleri kapsamında 2 kategoride 9 ülkeden 309 sporcunun katıldığı 27. Troya Uluslararası Açık Satranç Turnuvası; Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Hilmi DARI, Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Lütfü Özel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, Gençlik Spor Şube Müdürü İsmail Hakkı Şener, Federasyon İl Temsilcisi Yasemin Kaçar, Turnuva Direktörü Erkan Sadi Uysal, Turnuva Gözlemcisi IA Fuat Ergür, Turnuva Başhakemi IA Melih Çiçek, turnuvada görevli hakemler, organizasyon görevlileri, sporcular ve velilerin katılımıyla başladı.

Anafartalar Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuva; Çanakkale Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Satranç İl Temsilciliği ve Türkiye Satranç Federasyonu destekleriyle düzenleniyor.

Turnuvanın açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, 27 yıldır geleneksel olarak devam eden turnuvanın 1993 yılında 36 sporcuyla başladığını, günümüzde ise ülkemizin 36 farklı şehrinden 315, 10 farklı ülkeden ise 20 sporcunun, toplamdan 335 sporcunun yarıştığı bir turnuvaya dönüştüğünü vurguladı. 2010 yılı öncesinde Çanakkale ilinde lisanslı satranç sporcu sayısı 430 iken, bugün bu rakamların 6094 sayısına ulaştığını, Çanakkale’ den milli takıma 11 sporcu verildiğini ve kendilerinin bu sayıların daha da artması, Türk sporunun hak ettiği yerlere ulaşması adına federasyonumuzla iş birliği yaparak üzerlerine ne düşüyor ise hepsini yerine getirmek için tüm kadro gayretle çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Asbaşkanı Halil Hilmi DARI, açılış konuşmasında geleneksel hale gelen bu turnuva için her zaman destek vereceklerini söyledi. Ayrıca Türkiye Satranç Federasyonunun hayata geçireceği yeni projeler ile ilgili bilgiler verip, bu güzel turnuvada tüm sporculara başarı dileklerini iletti.

Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Asbaşkanı Halil Hilmi DARI’ nın konuşmasının ardından protokol üyeleri sembolik açılış hamlesini yaparak turnuvayı başlattı.

Turnuva Sayfası