Mobile menu

Viyana Açık Devam Ediyor

viennaAvusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen 21. Uluslararası Viyana Açık Satranç Turnuvası'na dün oynanan 7. tur maçları ile devam edildi. 7 tur sonucunda liderliği 6 puana sahip 5 sporcu paylaşırken GM M.Batuhan Daştan 5,5 puan ile liderlik mücadelesine devam ediyor.


Turnuvada yoluna kayıpsız devam eden GM Daştan, 3. turda aldığı beraberlik ile alt masalara inse de arka arkaya aldığı galibiyetler ile yeniden üst masalara çıkmayı başardı. 6. ve 7. turda ise maçlarından beraberlik ile ayrılarak 5,5 puana ulaştı. Zirvenin sadece yarım puan gerisinde bulunan büyükustamız son iki turda alacağı galibiyetler ile şampiyonluk kürsüsüne çıkabilir. Turnuvanın 3. turunda şanssız mağlubiyetler alan IM Deniz Özen ile IM Serkan Soysal, sonrasında aldıkları galibiyetler ile durumlarını toparladılar ve tekrardan üst masalara yükseldiler. Turnuvaya istediği gibi bir başlangıç yapamayan IM Melih Yurtseven ise sonrasında yakaladığı 5 maçlık galibiyet serisi ile tekrardan yukarı sıralara yükseldi. Aldıkları bu sonuçlar ile yollarına 5 puan ile devam eden IM Özen, IM Soysal ve IM Yurtseven son iki turda alacakları güzel sonuçlar ile başarılı bir şekilde turnuvayı tamamlayabilirler.


Turnuvada bir başka başarılı performans gösteren sporcumuz ise WFM Çağıl Irmak Arda oldu. 4. turda aldığı kritik galibiyet ile üst masalara çıkmayı başaran sporcumuz son 3 turda ise oynadığı kuvvetli rakiplere karşı çok güzel sonuçlar elde ederek 4 puana ulaştı. Son iki turuna girdiğimiz turnuvaya +66 Elo kazancı ile devam eden sporcumuz ayrıca 2285 Elo performansı ile de son iki turda alacağı güzel sonuçlar ile 2. WIM normunu almaya hak kazanabilir.


8. turu bugün TSİ 18.00'de başlayacak olan turnuvada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

 

Sonuçlar