Mobile menu

Dünya Kupası’nda İlk Üç Eşitlik Bozma Sonucunda Belli Olacak

screenshot 20191003 182546Hantı-Mansiysk'te bugün oynanan klasik zaman kontrolündeki dördüncü ve son partiler sakin beraberliklerle neticelenince hem final hem de üçüncülük maçlarında kazananın belirlenmesi eşitlik bozma partilerine kalmış oldu. Recebov ve Yu Yangyi'nin siyah taşlarla rahat bir şekilde eşitlemesine Ding Liren ile Vachier-Lagrave'ın risk almak istememeleri eklenince biraz tatsız bir günü geride bıraktığımızı söylemek mümkün.


Böylece 2019 FIDE Dünya Kupası'nda hem ilk iki sıra hem de üçüncü ve dördüncü sıraların belirlenmesi 4 Ekim Cuma günü oynanacak eşitlik bozma partilerine kalmış oldu. Dünya Kupası'nda kullanılan eşitlik bozma sistemini bu vesileyle kısaca hatırlarsak; eşitlik bozulana kadar her biri ancak gerektiği takdirde oynanmak kaydıyla sırasıyla 25 dk+10 sn, 10 dk + 10 sn ve 5 dk + 3 sn zaman kontrollerinde oynanacak ikişer partilik mini-maçlar ve nihayetinde halen eşitlik bozulmamışsa siyahın 5, beyazın 4 dakikaya sahip olduğu ve beraberliğin siyaha kazanç sayıldığı "armageddon" –"kıyamet" veya bazen dilimizde kullanıldığı şekliyle "altın puan"- partisi maçların kazananını belirleyecek.


Hantı Mansiysk'te birinci Ding Liren mi olacak yoksa Recebov mu? Adaylar Turnuvası'na katılma hakkı için önem kazanabilecek üçüncülük-dördüncülük mücadelesinde kazanan isim kim olacak? Bu soruların cevaplarını ancak yarın TSİ 13:00'da başlayacak eşitlik bozma mini-maçlarının ardından verebiliyor olacağız. Heyecanlı bir Cuma günü için oyunları takip etmeyi unutmayın!