Mobile menu

2019 FIDE Grand İsviçre Turnuvası’nı Wang Hao Kazandı!

pr maria wang hao winner10-21 Ekim tarihleri arasında Man Adası’nda düzenlenen ve kazananın 2020 Adaylar Turnuvası’na katılım hakkı elde edeceği 2019 FIDE Grand İsviçre Turnuvası’nda zafere ulaşan isim Çinli Wang Hao oldu. Dün Anand’ı yenmeyi başaran Wang Hao, bugün de tamamen eşit konumda rakibi Howell’ın büyük hatasını değerlendirerek bu tur Nakamura ile berabere kalan Caruana’ya yetişti ve Amerikalı yıldızın averajla önüne geçmeyi başardı. Caruana’nın zaten Adaylar Turnuvası’na katılma hakkı olduğu için beraberlik de aslında Çinli satranççıya -Adaylar Turnuvası’na katılma hakkı kazanabilmek için- yetecekti zira averaj olarak turnuvada en yüksek averaja sahipti ancak olaylar Wang Hao’nun beklediğinden bile iyi gelişince hem birincilik ödülü hem de Adaylar Turnuvası kontenjanı Çin’e gitmiş oldu! Böylece 2020 Adaylar Turnuvası’nda iki Çinli satranççının oynayacağı da kesinleşti: Wang Hao ve 2019 Dünya Kupası finalisti Ding Liren. Adayın bir Çinli olma ihtimali fazlasıyla yüksek görünüyor!

 

Turnuvanın sürprizleri ise Carlsen ve Aronyan gibi isimlerle birlikte üçüncülüğü paylaşan Rus Alekseyenko ve İspanyol Anton Guijarro oldu. Dünya Kupası’ndaki performansıyla adından söz ettiren 22 yaşındaki Kiril Alekseyenko Man Adası’nda da dereceye girerek Yekaterinburg’ta oynanacak Adaylar Turnuvası’na “wild card” olarak katılma şansını fazlasıyla artırmış oldu.

Oyuncularımıza gelince GM Mustafa Yılmaz 2645-2685 ELO aralığındaki -aralarında Kamsky, Ponomaryov, Bacrot, McShane gibi tanınmış büyükustaların olduğunu da hatırlatalım- rakiplerine karşı oldukça sağlam bir performans ortaya koydu: +1 =9 (!) -1; toplam 5,5 puan. 11 ELO kazanan GM Yılmaz böylece tekrar 2600 ELO barajının üzerine çıkacak. Turnuvaya katılan diğer oyuncumuz Ekaterina Atalık ise iki beraberlikle iyi başladığı turnuvanın devamında maalesef üst üste yenilgiler aldı ve turnuvayı 3,5 puan ile noktaladı.

 

Resmi Site: https://iominternationalchess.com

http://chess-results.com/tnr478041.aspx

Haber: Tarık Selbes