Mobile menu

2019 Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonası Batum’da Başlıyor!

b3c19120-1701-4fb0-a514-1060dfc41bf5Milli takımlar düzeyinde satranç takviminin en önemli turnuvalarından biri olan Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonası, Gürcistan’ın Batum şehrinde 24 Ekim Perşembe günü oynanacak ilk turla birlikte başlıyor. Açık ve kadınlar olmak üzere iki ayrı kategoride, 9 tur İsviçre Sistemi olduğunu da ekleyelim, düzenlenecek şampiyonaya Türkiye de birer takımla katılıyor.

Açık kategoride milli takımımız büyükustalarımız Mustafa Yılmaz, Dragan Solak, Emre Can, Vahap Şanal ve Muhammed Batuhan Daştan’dan oluşuyor. Kaptanlığını Oğulcan Kanmazalp’in yapacağı takımımız 2593 ELO ortalamasıyla şampiyonaya 17. sırada başlıyor. Eksiklerine rağmen Rusya’nın bir numaralı seri başı olduğu açık kategoride tam kadro katılan İngiltere, Polonya, Recebov’un kadroda olmamasına karşın Azerbaycan ve Ermenistan da iddialı görünüyor.

Kadınlarda ise milli takımımız Ekaterina Atalık, Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, Kübra Öztürk, Sıla Çağlar ve Esma Doğa Duran şeklinde sıralanıyor. Aynı zamanda milli takım antrenörümüz olan Adrian Mihalcisin’in kaptanlığını yaptığı takımımız 2340 ELO ortalamasıyla başlangıç sıralamasında 10. durumda. Genel tabloya baktığımızda ise kadın satrancının olağan şampiyon adayları Rusya, Gürcistan, Ukrayna ve Polonya’nın ilk dört sırada başlayacağını görüyoruz.

Açık kategoride Aronyan, Giri, Mamedyarov, İvançuk, Adams; kadınlarda ise Goryaçkina, Lahno, Cramling gibi oyuncuları izleme şansı bulacağımız şampiyonanın ilk turu 24 Ekim Perşembe günü TSİ 14:00’de başlayacak. Her iki takımımıza da ilk turda başarılar diliyoruz!

Resmi Site: http://euro2019.ge

Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2019#live

Canlı Yayın (Kadınlar) : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2019#live

Eşlendirme/Sonuçlar/Sıralama: http://chess-results.com/tnr434677.aspx

pjimage

pjimage 1