Mobile menu

FIDE Engellier İçin Konfederasyon Kupası’nda İkinci Tur

2nd round 17 1FIDE Engelliler İçin Konfederasyon Kupası’nda ikinci turu da geride bıraktık. Afrika’nın dinlendiği ikinci tur skorlar açısından ilk günün adeta bir tekrarıydı. İlk tur 3,5-2,5 ve 4-2 kazanan Asya ve Avrupa takımları yine aynı skorlarla bu sefer farklı rakipleri mağlup etmeyi başardılar ve üçüncü tura 4’er puanla lider olarak giriyorlar. Diğer takımların ise henüz maç puanları yok.

 

Oyuncularımıza gelince Handenur Şahin, çok uğraşmasına karşın Arstanbekov’a üstünlük sağlayamadı ve oyun berabere sonuçlandı. Ahmet İnal Safei karşısında iki piyon kaybettikten sonra güzel bir oyun ortaya koydu ve oyunu kurtarmaya da çok yaklaştı ancak bir hamle kaçırması oyuncumuzun oyundan puansız ayrılmasına neden oldu. Büşra Öztürk de Vietnamlı Tran karşısında açılışta inisiyatifi ele geçirme fırsatını geri teperek rakibine kuvvetli bir atak şansı tanıdı ve Tran da iyi bir hücum oyunu oynayarak puana uzanmasını bildi.

Kupada üçüncü tur 11 Aralık Çarşamba günü TSİ 15:00’te başlayacak. Avrupa takımının dinleneceği turda Rusya-Türkiye Afrika karşısında mücadele edecek. Asya’nın rakibi ise Amerika takımı. Oyuncularımıza başarılar diliyoruz.

Resmi Site: http://fidedisabledcup.tsf.org.tr

Canlı Yayın: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/1st-fide-confederation-cup-for-the-disabled-people-2019#live

Galeri: 2. Tur

Fotoğraflar: Dora L Martinez