Mobile menu

Satranç Kulüpleri Çalıştayı Sona Erdi

11111111111111111111111120-21-22 Aralık tarihlerinde Antalya Belek Spice Otel’de düzenlenen Satranç Kulüpleri Çalıştay’ı bugün düzenlenen kapanış töreninin ardından sona erdi.

 

Törende, Komisyonlarda alınan kararlar komisyon yetkilileri tarafından, Kulüp temsilcileri ile paylaşıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Komisyon yetkilileri sırasıyla Başkanımız Gülkız Tulay'a komisyon raporlarını iletti.

Çalıştay’ın oldukça verimli geçtiğine değinen Başkan Tulay, moderatörlere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. “Bundan sonra ilişkilerimizi daha da güçlendirmeli, sorunları, engelleri beraber aşmalıyız.” diyen Başkan Gülkız Tulay sözlerine şöyle devam etti:

“Dün akşam moderatör arkadaşlarımız ile birlikte tüm önerilerinizi inceledik.. Burada görüştüğümüz her konu, öneriler, kararlar, Federasyonumuzun ilgili kurullarınca bütçe, mevzuat ve uygulanabilirlikleri açısından değerlendirilecektir. Kısa bir süre içerisinde her komisyonun çalışmalarını içeren bu raporların yer alacağı "Satranç Kulüpleri Çalıştayı Bildirgesi"ni oluşturacak ve sizlerle paylaşacağız.

Çalıştay’da daha da net fark ettik ki Federasyon olarak, sizlerle daha fazla birlikte olmalı ve siz kulüplerin daha rahat ayakta durabilmesi için bizler de destek olmalıyız. Kulüplerinizdeki antrenör eğitimlerinden, kaynağa, eğitim materyallerine kadar kulüplerin belli bir standarda ulaşması için el ele vermeliyiz.

Liglere katılan kulüplere destek veriyoruz ancak bu desteklerin arttırılması için daha çok çalışmalıyız. Federasyon olarak kısa, orta ve uzun vadede yapmamız gerekenleri bu çalıştayda daha net görmüş olduk. Sizlerin elinizi güçlendirecek konularda destek olacağız. Örneğin, federasyonun iktisadi işletmesinde tüm kulüplerimizin ortak olmasını ve böylelikle maddi imkanlarını genişletmek istiyoruz. Sponsor bulmanız, kurumlarla iletişim halinde olmanız gibi konuların önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu konularda daha etkin rol almalıyız.

Eğitim kulüplerinin sınıflandırılmasının çok önemli olduğunu gördük. Kulüplerin en önemli ayağı olan antrenör eğitimleri konusunda adım atmamız gerekiyor. Özellikle Güney Doğu ve Doğu Anadolu'daki kulüplerde mevcut antrenörlerin geliştirilmesini ve üst düzey antrenörler ile eğitim desteği verilmesi gerektiği ortaya çıktı. Kulüplerin kendi il ve ilçelerindeki diğer kulüplerle aralarındaki ilişkilerinin iyileştirilmesi ve daha da güçlenmesini sağlamamız gerektiğini de gördük. Burada il temcisilcilerimize de büyük görevler düşüyor. Bunları da il temsilcileriyle yapacağımız toplantılarda en kısa sürede görüşeceğiz.”

Fotoğraf Galerisi

 mg 9733

 mg 9880