Mobile menu

Sağlık Raporu Konusunda Önemli Duyuru!

bir balk ekleyin 2Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı düzenlemeyle 14.12.2019 tarihli 30978 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren “Sporcu Lisans, Vize ve Transfer Yönetmeliği”nin madde 6 b bendinin 1. fıkrasında, “İlgili federasyon tarafından spor dalının fiziksel efor gerektirmediği yönünde karar alınması halinde spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini yazılı beyanla belgelemek’’ hükmü bulunmaktadır.

Türkiye Satranç Federasyonu yönetim kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda satranç sporcu lisansı çıkaran ve her yıl lisans vizesini yapan sporculardan, 18 yaşından küçük sporcular için  yasal velisinin, 18 yaşından büyük olan sporcular için ise bizzat şahsının  satranç sporunu yapmak için sağlık açısından herhangi bir hastalığı ve sorunu olmadığını ve ileride yaşanabilecek hastalık ve problemler durumunda bu durumu federasyona bildirmek kaydıyla verilecek yazılı beyanın esas alınarak yeni lisans çıkaracak ve vizesini yaptıracak sporculardan sağlık beyan belgesinin alınması uygulamasına geçilmiş olup,  satranç sporcu lisansı ve vizesi çıkarmak isteyen sporculardan sağlık raporu yerine sağlık beyanı istenecektir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından fiziksel efor gerektirmeyen spor branşları için sağlık raporu zorunluluğunun kaldırılması hususunda büyük destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerimizi sunar, Türk sporunun gelişimine büyük bir katkı sağlayacak olan bu güzel kararın tüm camiamız için hayırlı olmasını temenni ederiz.