Mobile menu

Satranç Club 2000 Finale Bir Adım Yaklaştı

ortarenwebOrta Ren Bölgesi Tekler Kupa Finali 22 Nisan Pazar günü City Hotel Köln am Neumarkt'ta gerçekleştirildi. Almanya Köln'de Türklerin kurduğu ve artık birçok ülkeden oyuncu barındıran Satranç Club 2000, tarihinde ilk kez beş ilin kupa şampiyonunu belirleyen bu turnuvayı düzenledi. Orta Ren bölgesini, Aachen, Bonn, Köln, Rhein-Wupper ve Rur-Erft bölgelerinden oluşuyor.

Satranç Club 2000 sporcusu Alexander Johannes, daha önce Langenfeld'te oynanan yarı finalde, Köln satranç bölgesini temsilen unvanını koruyan geçen senenin şampiyonu Karsten Keller'i yenerek elemişti. Finaldeki rakibi ise, Bonn bölgesini temsil eden Wolfgang Altenburg oldu. Bonn bölgesindeki bir satranç kulübünün başkanı olan Wolfgang Altenburg, sempatik ve sportmence davranışlarıyla beğeni ve takdir topladı. İspanyol açılışıyla başlayan oyunda, siyahlarla oynayan Johannes, rakibin bir açılış hatasından sonra, d5 hamlesi ile kurtuldu ve merkezde izole piyona baskı uyguladı. Bu piyonu kazanıp, oyun sonuna bir piyon üstünlükle girmesine rağmen, rakibi kendisini iyi müdafaa etti ve oyun berabere bitti.

PICT0005
PICT0009
PICT0015

Soldan Sağa: Abuzer Akpınar(Satranç Club 2000 yönetim kurulu üyesi) Nesimi Aslan (City Hotel Köln Sahibi), Rita Cotza Güven Manay(Satranç Club 2000 Başkanı), Thomas Jarszyk Edgar Hennig(Final hakemi) Alex Johannes(Kupa galibi) Wolfgang Altenburg (Kupa ikincisi)

Bu durumda, kural gereği iki Yıldırım oyunu oynandı. Nefes kesen finalde, Alexander Johannes iki oyunu da kazanarak 2-0 üstünlük sağladı ve Mittelrhein Kupa galibiyetini elde etti. Böylece, bölgesini Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde temsil etme hakkı kazandı. Böylece Satranç Club 2000'in Almanya kupa finaline katılabilmesi için yalnızca bir adım kalmış oldu.

Resimler ve haber: Güven Manay
Düzenleyen: Satranç Club 2000
Internet: www.satranc.de.vu
Facebook: http://de-de.facebook.com/pages/Satran%C3%A7-Club-2000/197724680274472