Mobile menu

Olimpiyat Milli Takımımız Basına Tanıtıldı

03Milli takımlarımızın tanıtımı WOW Hotel Kongre Merkezi Yakut Salonu'nda yapıldı. Olimpiyata genel ve kadınlar kategorisinde üçer takım ile katılma hakkı olan ülkemiz satrançta geleceğe yatırım konusunda takdire şayan bir adım attı. A takımlarımız ile beraber bu turnuvada mücadele edecek takımları B ve C olarak adlandırmak yerine 2016 ve 2023 isimleriyle gelecek önemli seneleri vurgulayan federasyonumuz genç yeteneklerden oluşan ikişer takım kurdu.

A takımlarımızı oluşturan ülkemizin en kuvvetli sporcuları bu sene oldukça iddialı. 2016 takımlarımız genç yeteneklerden oluşuyor ve büyüklerinin izinden emin adımlarla gidiyor.

Takımlarımız arasında en büyük sembolik değer şüphesiz ki 2023 takımlarımıza ait. Olimpiyat tarihindeki en genç takımın sporcuları olan ve henüz 8-11 yaşları arasında olan minik devler görünüşlerine aldanan birçok sporcunun canını yakacak gibi. Cumhuriyetimizin 100. yılı için atılan bu adım, satranca verilen değerin güzel bir göstergesi olmakla birlikte bu sporun çocuklar arasında yayılması için de çok büyük bir önem teşkil ediyor.

Federasyon başkanımız Ali Nihat Yazıcı mikrofonu teker teker sporcularımıza yönelterek kendilerini tanıtmalarını istedi ve görüşlerini aldı. Başkanımız, bu tanıtımda "selefi" olarak nitelendirdiği Emrehan Halıcı'nın da yanında bulunmasının mutluluğunu yaşadı. Ankara milletvekilli olan Emrehan Halıcı, yine İstanbul'da düzenlenmiş olan 2000 Dünya Satranç Olimpiyatı sırasında
Türkiye Satranç Federasyonu başkanıydı.

Takımlarımıza en içten dileklerimizle başarılar diliyoruz.