Mobile menu

Köln ''İnterkulti'' Satranç Turnuvası

anhang 1Köln merkezli Satranç Kulübü tarafından organize edilerek düzenlenen kültürlerarası satranç turnuvasının bu yıl 8. si gerçekleşti. İnterkulti adını taşıyan turnuva Köln'de bir marka olarak tanınıyor. Türkische Akademiker Deutschlands (TAD) derneği ve Eyalet Spor Birliği tarafından düzenlenen bu yıl ki turnuvaya farklı uluslardan birçok satranç oyuncusu katıldı.

Turnuvanın ödül törenine geçmeden önce, Satranç Kulübü 2000 Başkanı ve TAD Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Güven Manay, Başkan Yardımcısı Melek Topaloğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Kanbur, geçtiğimiz günlerde bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak için turnuva katılımcılarını saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşu ardından turnuva yöneticisi Dirk Langen ile birlikte derceye giren satranççılara kupa ve sertifikalarını takdim etti.
 
Kıyasıya bir mücadeleyle geçen interkulti satranç turnuvasında birinciliği Köln'den Christoph Pragua, ikinciliği Castrop-Rauxelden Wolfgang Kock ve üçüncülüğü ise yine Köln'den Dr. Thomas Schunk kazandı. Ayrıca, turnuvanın 50 yaş üzeri kategorisi özel ödülünü Zakarias Gajdacs alırken, 10 yaşındaki Yunus Can ise gençler kategorisi özel ödülüne layık görüldü.