Mobile menu

Guinness Rekortmeni Gökyay’ı Ziyaret Ettik

muzeTürkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlulu, Ankara Satranç İl Temsilciliği Organizasyon Komitesi Başkanı ve Nurus Mobilya'nın Mali Müşaviri Hasan Yazıcı 19 Aralık 2014 tarihinde Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay'ın Guinness rekorlar kitabına girmeyi başaran, dünyanın dört bir yanından aldığı satranç takımlarından oluşan koleksiyonunu ziyaret ettiler.

Ziyarette Gökyay'ın eşsiz koleksiyonu gezen Başkan Tulay, satranç ailesine çok büyük bir mirası vakfeden Akın Gökyay'a teşekkürlerini iletti.

102 ülkeden 500'ü aşkın satranç takımına sahip olan Akın Gökyay, bu satranç takımlarını Ankara'da sürekli sergileyebilmek için 2013 yılında bir vakıf kurdu. Açılışı hedeflenen satranç müzesi inşaatının 2015 yılında satrançseverle buluşması bekleniyor.


Not: Gökyay, Mavikale'nin sekizinci sayısında kendisi ile yaptığımız söyleşide 400'e yakın satranç takımına sahip olduğunu ve Guinness'e başvurmayı düşündüğünü bizlerle paylaşmıştı. Gökyay, üzerinden bir yıl geçmeden koleksiyonunu genişleterek 412 adet satranç takımı ile dünyanın en büyük satranç takımı koleksiyonuna sahip oldu. Mavikale Söyleşi  

1 4  
fotograf 5