Mobile menu

Ankara’nın İlk Uluslararası Açık Turnuvası: “Çubuk Açık Satranç Turnuvası”

img 9081Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi, Ankara'da uluslararası kapsamda düzenlenecek ilk açık turnuva olan "Çubuk Açık Satranç Turnuvası"nı hayata geçirmek için protokol imzaladı. Çubuk Belediyesinin destekleriyle gerçekleşecek turnuva sonunda sporculara 30 bin TL ödül dağıtılacak.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ve Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Ecehan, Çubuk'ta düzenlenecek "Çubuk Açık Satranç Turnuvası"nın protokolünü imzalamak üzere 30 Mart 2015 tarihinde Ecehan'ın makamında bir araya geldi.


Toplam 30 bin TL ödülün verileceği ve Ankara'da uluslararası kapsamda düzenlenecek ilk açık turnuva olan Çubuk Açık Satranç Turnuvası protokolünün imza töreninde konuşma yapan Çubuk Belediye Başkanı Ecehan, "Satranç sporunun çocuklarımızın ruhsal, bedensel ve kültürel gelişimine çok büyük katkısı var. Bu sporun gelişimi için sunduğu değerli katkılardan ötürü Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz de Belediye olarak Çubuk Açık Satranç Turnuvasının her yıl organize edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Satranç sporuna olan desteğimiz devam edecek." dedi.

İmza töreninde Tulay'a, Ankara Satranç İl Temsilcisi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Çubuk İlçe Temsilcisi Veysel Kılınçarslan ve Ankara il hakemlerinden Celal Aydın eşlik etti. Çubuk Açık Satranç Turnuvası'nın Eylül ayında düzenlenmesi planlanıyor.

img 9069
img 9084