Mobile menu

Ustalarımız Moskova’da Mücadeleyi Bırakmıyor

aeroflot8Aeroflot Açık Turnuvası geride kalan 6. turun ardından oldukça çekişmeli maçlara sahne oluyor.

1 Nisan 2015 tarihinde oynanan 6. tur maçları sonunda;

A kategorisinde Rus sporcular GM Daniil Dubov ve GM Lan Nepomniachtchi sahip oldukları 5 puanla zirvenin ortakları. Onları 4.5 puanla iki sporcu takip ediyor. Sporcularımız IM Vahap Şanal, GM Barış Esen ve GM Mustafa Yılmaz 2.5, GM Emre Can ise 1.5 puana sahip.

B Kategorisinde IM Chen Lin ve GM Tigran Kotanjian 5 puanla liderliği paylaşıyorlar. Onları ise 4.5 puanla üç sporcu takip ediyor. Bu kategoride mücadele eden sporcularımız IM Mert Yılmazyerli ve IM Burak Fırat ise 6. Tur sonunda 4 puana sahipler.

Aeroflot Açık Turnuvası bugün oynanan 7. tur karşılaşmaları ile devam ediyor.

Eşlendirme-Sonuç: A KategorisiB Kategorisi


***

5. Turun Ardından..aeroflat3


Moskova'da beş gündür devam eden 2015 Aeroflot Açık Turnuvasında dün oynanan 5. Tur maçlarının ardından zorlu turnuvanın tamamlanmasına 4 tur kaldı.

Toplam 210 sporcunun A, B ve C kategorilerinde yarıştığı turnuvada sporcularımız A ve B kategorilerinde mücadele ediyorlar.

5. Tur sonunda;

72 sporcunun yarıştığı A kategorisinde GM Daniil Dubov, GM Lan Nepomniachtchi, IM Jorden Van Foreest ve GM Krishnan Sasikiran sahip oldukları 4 puanla zirveyi paylaşıyor.

A kategorisinde mücadele eden sporcularımız IM Vahap Şanal 2, GM Emre Can, GM Barış Esen ve GM Mustafa Yılmaz ise 1.5 puana sahip.

80 sporcunun mücadele ettiği B Kategorisinde ise liderliği 4 puanla 5 sporcu paylaşıyor.

Bu kategoride mücadele eden sporcularımız IM Mert Yılmazyerli 3, IM Burak Fırat ise 2,5 puanla mücadeleye devam ediyorlar.

2015 Aeroflot Açık Turnuvası bugün oynanacak 6. Tur ile devam edecek.

Eşlendirme-Sonuç:  A Kategorisi B Katogorisi

***

Turnuvada 2. Tur Geride Kaldıaeroflot2

Rusya'nın başkenti Moskova'da oynanan Aeroflot Açık Turnuvası'nda iki tur geride kaldı.

Dünyanın en güçlü açık turnuvalarından birisi olarak gösterilen ve iki yıllık bir aranın ardından takvime tekrar dönen Aeroflot Açık, 1980 Olimpiyat Oyunları için inşa edilen Kozmos Otel'de oynanmaktadır.

26 Mart 2015'te başlayan ve 6 Nisan 2015'te tamamlanacak olan turnuvanın 2. turu sonunda A kategorisinde mücadele eden sporcularımız GM Barış Esen, GM Mustafa Yılmaz, GM Emre Can ve IM Vahap Şanal 1 puana sahipken, B Kategorisinde mücadele eden IM Mert Yılmazyerli ve IM Burak Fırat 1,5 puana sahipler.

A Kategorisinde, turnuvanın en yüksek reytingli oyuncusu ve dünyanın 15 numarası Azeri büyükusta Şehriyar Mamedyarov, dün Ildar Khairullin'e kaybetti. Zorlu turnuvada GM Khairullin dışında tam puanlı yalnızca üç satranççı kaldı: GM'ler Krisnan Sasikiran, Pavel Ponkratov ve IM Jorden Van Foreest.

***

Aeroflot Açık Başlıyor

aerofl

Aeroflot Açık Satranç Turnuvası 26 Mart – 06 Nisan 2015 tarihleri arasında Rusya, Moskova'da yapılacak.

Turnuvada mücadele edecek sporcularımız GM Mustafa Yılmaz, GM Barış Esen, GM Emre Can, IM Mert Yılmazyerli, IM Burak Fırat ve IM Vahap Şanal'a başarılar diliyoruz.