Mobile menu

Ordulu Çocuklar ile Doğru Hamlede Buluşuyoruz

img 4554Kocaeli'nde yıllardır başarıyla uygulanan ve yılın özel proje ödülünü alan Doğru Hamlede Buluşalım projesini Ordu'da hayata geçirecek protokol bugün imzalandı.

Ordulu çocukları Doğru Hamlede buluşturacak projenin protokolü 23 Nisan 2015 tarihinde, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Ordu Büyükşehir Belediyesi Enver Yılmaz ve Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan tarafından imzalandı.

Ordu Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla Tatar, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Aşkın Keleş, Ordu Temsilcisi Zeki Demircan ve çok sayıda sporcu ve davetlinin katıldığı imza töreni, Ordu Belde Otel'de büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Törende konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, 2013 yılında Kocaeli'nde uygulamaya başladıkları "Doğru Hamlede Buluşalım" projesinin Ordu'da hayata geçecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, bu önemli projeyi sahiplenip Ordulu çocuklarla tanıştıran Büyükşehir Belediyesine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkürlerini sundu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ise, proje kapsamında 12 bin öğrenciyi satranç sporuyla tanıştıracaklarını ve bu sporu bütün il geneline yaymak için çabalayacaklarını belirterek Türkiye Satranç Federasyona ve emeği geçen herkese teşekkürlerini etti.

Doğru Hamlede Buluşalım projesinin protokol imza töreninin ardından heyet, bugün başlayan Ordu Uluslararası Ödüllü Satranç Turnuvasının sembolik açılış hamlelerini gerçekleştirdi.

23-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Ordu Belde Otel'de yapılacak turnuva, 5 farklı ülkeden 496 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriyor.

img 4563

img 4558

img 4535

img 4550

cdryeh1xiaa8zhe

doru hamle

img 1144