Mobile menu

Muratoğlu Avrupa Emektarlar'da Dördüncü

muratoglu rooseYunanistan'ın Eretria kasabasında, 29 Nisan - 7 Mayıs 2015 tarihleri arasında organize edilen Avrupa Emektarlar Şampiyonası bugün oynanan son tur müsabakaları ile tamamlandı.

65+'da mücadele eden sporcumuz Salih Muratoğlu son turda karşılaştığı GM Evgeni Vasiukov ile berabere kalarak, şampiyonayı 6 puanla dördüncü sırada tamamladı.

IM Jan Rooze 7.5 puanla şampiyonanın 65+ kategorisinin birincisi olurken, GM Viktor Kupreichik şampiyonayı eş puanla ikinci sırada tamamladı. GM Evgeni Vasiukov ise sahip olduğu 6,5 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

50+ kategorisinde ise GM Zurab Sturua şampiyonayı 7.5 puanla birinci sırada tamamlamayı başarırken, GM John Nunn 6.5 puanla ikinci, GM Keith Arkell ise 6 puanla üçüncü sırada tamamladı.

65+ Final Sıralaması50+ Final Sıralaması

***

Avrupa Emektarlarda Son Tur

29 Nisan 2015 tarihinden beri devam eden 2015 Avrupa Emektarlar Satranç Şampiyonasında son tura gelindi.

42 sporcunun mücadele ettiği 65+ kategorisinde sporcumuz Salih Muratoğlu, sekizinci turda birinci masada yarışmanın lideri Belçikalı Jan Roose ile oynadı ve berabere kaldı. İkinci masada Gaprindashvili – Vasiukov maçı da beraberlikle sonuçlandı. Sekizinci turu bir puanla geçen önemli isimler Kupreichik ve Gruzman oldular. Bu sonuçlarla Kupreichik son tura Roose ile birlikte lider girdi. Üçüncü sırada Vasiukov ve dördüncü sırada Muratoğlu var. Salih Muratoğlu son turda Evgeni Vasiukov ile oynuyor. Yarışmada ilk beşe ödül verilecek ve sporcumuz Muratoğlu sahip olduğu 5.5 puanla iddiasını sürdürüyor.

45 sporcunun yarıştığı 50+ kategorisinde ise önemli maçların büyük çoğunluğu beraberlikle sonuçlandı. Sturua son tura lider giriyor. Onu yarım puan geriden Nunn izliyor. Son tura girerken sporcularımız Hür Yasin 4.5, Halil Nejat Özmen ise 3.5 puana sahipler.

50+ Sıralaması / 65+ Sıralaması

***

Muratoğlu Avrupa Emektarlarda Zirveye Yaklaşıyor

avrupa emektarrAvrupa Emektarlar Şampiyonasında yedinci tur sonunda şampiyonanın bitimine iki tur kaldı.

65+'da kategorisinde mücadele eden sporcumuz Salih Muratoğlu, bugün 7. turda karşılaştığı İngiliz Michael Stokes'ı da yenmeyi başararak dördüncü sıradaki yerini korudu ve rakiplerine biraz daha yaklaştı. Yedinci turda yarışmanın diğer bir iddialı ismi Nikolai Pushkov'u yenen Jan Roose yarım puan farkla tek başına lider durumda. Salih Muratoğlu'nün önünde Roose'den başka Vasiukov ve Kupreichik var. Salih Muratoğlu sekizinci turda birinci masada Jan Roose ile karşılaşacak.

50+'da kategorisinin yedinci turunda ise Zurab Sturua önemli rakiplerinden biri olan Keith Arkell'i yenerek önemli bir engeli aşmış oldu. Bu turu John Nunn da bir puanla kapadı. Bu sonuçlarla Sturua, Nunn'ın yarım puan önünde yarışmanın liderliğini sürdürüyor. Sporcularımız Hür Yasin yedinci turu galibiyet, Halil Nejat Özmen ise beraberlikle bitirdi.

50+ Sıralaması / 65+ Sıralaması   

 

***

Avrupa Emektarlarda Finale Üç Tur Kaldı


Yunanistan'ın Eretria kasabasında, 29 Nisan - 7 Mayıs 2015 tarihleri arasında organize edilen Avrupa Emektarlar Şampiyonasında dün oynanan 6. tur müsabakaları sonrası son üç tura gelindi.

65+'da mücadele eden sporcumuz Salih Muratoğlu 6. turda GM Nona Gaprisnashvili ile berabere kaldı ve sıralamada dördüncü sıraya yükseldi. Birinci masada Rooze – Vasiukov maçı berabere bitti. GM Kupreichik altıncı turu galibiyetle geçerek birinci sıraya ortak oldu. Rooze, Vasiukov ve Kupreichik 5 puanla turnuvanın 65+ kategorisinde lider durumdalar. Sporcumuz Salih Muratoğlu 4 puanla onları takip ediyor. Yedinci turda birinci masada Vasiukov ile Kupreichik karşılacacak. Salih Muratoğlu ise bugün siyah taşlarla İngiliz Stokes Michael ile karşılaşacak.

50+'da ise altıncı turun en başarılı ismi Keith Arkell oldu. Arkell, bu turda Portekizli rakibi Antonio Fernandes'ı mağlup ederek zirvenin ortağı olmayı başardı. Zurab Sturua ve Jon Nunn altıncı turda yarım puan elde edebildiler. Sporcularımız Halil Nejat Özmen bu turu beraberlikle geçerken, Hür Yasin puan elde edemedi. 

6. tur sonunda 65+ Sıralaması / 50+ Sıralaması

 

GM Nona Gaprindashvili - Salih Muratoğlu 

snona

 

IM Jan Rooze - GM Evgeni Vasiukov

rooze vasiukov

 

GM Keith Arkell - GM Antonio Fernandes

arkell fernandez