Mobile menu

Avrupa Okullarda İlk Hamleler Yapıldı

img 41842015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası 25 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Uluslararası Okulda Satranç Birliği Başkanı Alexander Kostyev, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Musa Özcan, Konya Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, Türkiye'nin ilk kadın sanayicilerinden Birten Gökyay, Konya İl Kültür Müdürlüğü Şube Müdürü Vekili, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekilleri Aşkın Keleş ve Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Duman, Konya İl Temsilcisi Hasan Onat'ın katılımlarıyla sembolik açılış hamleleri gerçekleştirilen şampiyonada, 12 ülkeden toplam 666 sporcu mücadele edecek.

Törende konuşma yapan Uluslararası Okulda Satranç Birliği Başkanı Alexander Kostyev, şampiyona organizasyonu ve sporcuların gösterdiği yoğun ilgi dolayısıyla Türkiye Satranç Federasyonunu tebrik ederek, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Kostyev'in ardından konuşmalarını yapan Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, "9 gün sürecek ve uluslararası çapta yapılacak böylesine önemli bir şampiyonanın ülkemizde gerçekleşmesi, Türk satrancı adına büyük bir mutluluk ve gurur vesilesidir. Barışı, centilmenliği, mücadeleyi ve dostluğu bir potada buluşturacak şampiyonamızda mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.

2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası 1. turu, açılış konuşmalarından sonra yapılan sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı.

Şampiyona Sayfası

img 4109

img 4110

img 4131

Uluslararası Okulda Satranç Birliği Başkanı Alexander Kostyev

 

img 4156

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay

 

img 4162

img 4177