Mobile menu

Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Konya’da!

dsc 0057Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili, 12 ülkeden 666 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası için geldiği Konya'da il yerel yöneticilerini ziyaret etti, Mevlana Müzesini ve Selçuklu Sille Aya Eleni Kilisesini gezdi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Yönetim Kurulu Üyeleri Kasım Yekeler ve Uğur Özteke'nin ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili'ye eşlik ettiği Konya ziyaretleri, 1 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşti.

Azmaiparashvili ve beraberindeki heyet ilk olarak Konya Valisi Muammer Erol'u makamında ziyaret etti. Ülkemizdeki satranç faaliyetlerinin değerlendirildiği görüşmede Vali Erol, okullarda uygulanan satranç çalışmaları ile ilgili yapılacak çalışmalara Valilik olarak destek vereceklerini belirtti.

Valilik ziyaretinin ardından Mevlana Müzesi ve Selçuklu Sille Aya Elena Kilisesi gezildi ve tur rehberi eşliğinde Sufizm, Mevlana ve Konya tarihi üzerine Azmaiparashvili'ye geniş bilgi verildi.

ECU Başkanı Azmaiparashvili ve Türkiye Satranç Federasyonu heyetinin Konya ziyaretleri Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in makamı ile son buldu. Konya'da gerçekleşen 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası ve Türkiye Satranç Federasyonu çalışma ve projeleri ile ilgili yapılan görüşmelerin sonunda Başkan Erol, Azmaiparashvili'ye Rusça ve İngilizce Mesnevi armağan etti.

 

Konya Valisi Muammer Erol'a Makam Ziyereti

dsc 0009

Mevlana Müzesi ve Selçuklu Silli Aya Eleni Kilisesi Ziyareti

dsc 0028

dsc 0057

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e Makam Ziyareti

dsc 0073

dsc 0074