Mobile menu

Emektar Şampiyonlar Nikolic, Okhotnik, Strutinskaia ve Gaprindashvili

50 kupa2Emektar sporcularımız IM Suat Soylu ve Hür Yasin'in ülkemizi temsil ettiği, İtalya'da toplam 312 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Dünya Emektarlar Satranç Şampiyonası tamamlandı.

50+ açıkta şampiyon Predrag Nikolic oldu. İkinciliği Eduardas Rozentalis, üçüncülüğü de Georg Mohr kazandı. 50+ açıkta son tura girildiğinde bile çekişme devam ediyordu. Nikolic liderdi ama Rozentalis ile arasında yalnızca yarım puan fark vardı. Üstelik son turda Nikolic'in rakibi yarışmanın bir diğer önemli ismi Keith Arkell'di. Nikolic işi şansa bırakmadı ve zorlu rakibini yenmeyi başararak turnuvayı 9,5 puanla birinci bitirdi. Rozentalis de son maçını kazandı ama ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. Son turun zorlu maçlarından biri de dördüncü masada oynandı. Carlos Garcia Palermo son turda Alexander Ivanov ile eşleşmişti. Tansiyonu hayli yüksek maçtan Palermo galibiyetle ayrılınca, Mohr'a üçüncülük için yarım puan yeterli oldu. Georg Mohr da oyun riske etmedi ve beraberlikle bitirerek üçüncü sıraya yerleşti.

Sporcularımızdan IM Suat Soylu son turda iyi bir maç çıkardı ve masadan galip ayrıldı. Soylu bu sonuçla 16. sırada başladığı şampiyonayı 5. ile eş puanla (7.5 puan) 10. sırada tamamladı. Başlangıç sıralaması 49 olan sporcumuz Hür Yasin ise son maçını da kaybetti ve 6 puanla 30. sırada yer aldı.

65+ açıkta yarışmayı baştan sona lider götüren Vladimir Okhotnik şampiyon oldu. Son turda Okhotnik, Vasiukov ile eşleşmişti. İki güçlü isim hızlı bir beraberlik yapınca Vaisser'e lideri yakalamak için şans doğmuştu. Bu şansı değerlendirmek isteyen Vaisser, 2007 dünya şampiyonu Butnorius Algimantas karşısında kazanabilmek için maçı çok zorladı. Bu yüzden oyun sonunda kötü konuma bile düştü. Ancak 70 hamle süren karşılaşmadan yarım puanla ayrıldı. Anatoly Vaisser ikinci, Victor Kupreichik ise üçüncü oldu.

50+ Kadınlarda Galina Strutinskaia şampiyonluğa ulaşan isim oldu. İkinciliği Marina Makropoulou üçüncülüğü ise Petra Schulz kazandı.

65+ kadınlarda şampiyonun ismi Nona Gaprindashvili oldu. Tamar Khmiadashvili ikinci, Ludmila Tsifanskaya ise üçüncü sırada yer aldı.

Final Sıralaması

 

 

 

50 kupa2

50+ Açık Kategorisi 1. GM Predrag Nikolic. 2. GM Eduardas Rozentalis 3. GM Georg Mohr

50k kupa

50+ Kadınlar Kategorisi 1. WGM Galina Strutinskaia 2. WGM Marina Makropoulou 3. WFM Petra Schulz

65 kupa

65+ Açık Kategorisi 1. GM Vladimir Okhotnik  2. GM Anatoly Vaisser 3. GM Viktor D. Kupreichik

65k kupa2

 65+ Kadınlar Kategorisi 1. GM Nona Gaprindashvili 2. WGM Tamar Khmiadashvili 3. WIM Ludmila A. Tsifanskaya