Mobile menu

Yükseköğretimde Satranç Çalıştayı Isparta’da!

calistay 26kasim15Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay'ın, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı'yı ziyaretinde gündeme gelen satranç öğretmenliği bölümünün açılması talebi bugün Isparta'da düzenlenecek Yükseköğretimde Satranç Çalıştayında masaya yatırılacak. 27-28 Kasım tarihlerinde gerçekleşcek çalıştayda, satranç eğitiminin önemi ve satranç öğretmenlerinin yetiştirilmesi tartışılacak. Çalıştaydan çıkacak rapor sonucu Türkiye'de ilk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde Satranç Öğretmenliği bölümünün açılması noktasında Yükseköğretim Kurulu ile görüşmeler yapılacak.

Geçtiğimiz ay Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile birlikte Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Mustafa İmamoğlu, Isparta İl Temsilcisi Özkan Çağlar ve Süleyman Demirel Üniversitesi Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ayşe Nur Güncan'ın da içinde olduğu heyet, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde Satranç Öğretmenliği bölümü açılması konusunda Rektör Çarıkçı ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Yapılan ilk görüşmenin ardından çalışma başlatan Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimi 27-28 Kasım tarihlerinde "Yükseköğretimde Satranç Çalıştayı" düzenlemeye karar verdi.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek çalıştayda; "Yükseköğretim'de Satranç Bölümü'nün açılmasına niçin ihtiyaç var?", "Satranç Eğitimi Öğretmenliğinin tüm ders isimleri ve içeriklerinin belirlenmesi" ve "Satrançta Eğitim Yöntemleri ve Eğitimde Satrancın Rolü" konuları tartışılacak.

Yüksek öğretimde Satranç Çalıştayı Konu Başlıklarıafi1

Satranç Öğretmenliği Bölümünün Amacı ve Önemi
Neden Satranç Öğretmenliği Bölümü?
Satranç Öğretim Yöntemleri
Ders Programı, Zorunlu-Seçmeli Dersler ve İçerikleri
Eğitimde Satrancın Rolü
Satranç Bölümü Mezunu Öğrencilerin İş Alanları
İstihdam Olanakları
Yükseköğretimde Satrancın Dünya Örnekleri
İnterdisiplinler Açıdan Satranç
Satrancın Diğer Bölümlerdeki Yeri
Satranç Öğretmenliği Bölümünün Zayıf ve Güçlü Yanları
Yaratıcılık ve Satranç
Bilgisayar ve İnternet Destekli Satranç Öğretiminin Üniversite Öğrencilerine Etkisi