Mobile menu

2016 Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonu IM Ekaterina Atalık

kadinlarmanset16Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş. sponsorluğunda Çeşme'de düzenlenen 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası bugün tamamladı. Şampiyonanın son tur müsabakalarının ardından IM Ekaterina Atalık şampiyonluğa uzanırken, WGM Betül Cemre Yıldız ikinci, WIM Khayala Isgandarova ise üçüncü oldu.

İzmir- Çeşme Sheraton Otel'de 06 - 12 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 30 ilden 80 kadın sporcunun şampiyonluk mücadelesine sahne olan 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası bugün gerçekleşen ödül töreninin ardından tamamlandı.

Şampiyonanın son turunda karşılaştığı rakibi Ezgi Yılmaz'a karşı on üç hamle sonunda masadan beraberlikle ayrılan IM Ekaterina Atalık, 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu oldu. Atalık böylece 2008 yılından sonra ikinci kez şampiyonluğa uzandı.

Şampiyonanın ikincisi, on bir kez Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu olma başarısını gösteren WGM Betül Cemre Yıldız olurken, üçüncülüğü WIM Khayala Isgandarova elde etti.tulay kadinlar16

Törende yaptığı konuşmada "Türkiye'de kadın satranç sporcularının sayısını artırmak en büyük hedefimiz" diyen Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, "Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasında Kayseri'den İzmir'e, Kahramanmaraş'tan Antalya'ya, Hatay'dan Denizli'ye Diyarbakır'dan Ordu'ya, Giresun'dan Mardin'e, Denizli'den Karaman'a, Trabzon'dan Afyon'a, İstanbul'dan Ankara'ya 30 ilden 80 sporcumuz mücadele etti. Türkiye'nin 81 ilinde kadın satranç sporcularımızın sayısını artırmak, daha fazla kadınımızı bu sporda görmek istiyoruz." dedi.

zadil

Şampiyonanın sponsoru olan Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi Ticaret A.Ş. Ceo'su Mete Zadil ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de 59 spor federasyonu olduğunu belirterek, TSF Başkanı Gülkız Tulay'la birlikte sadece 2 kadın başkanın olduğuna dikkat çekti. Sporda kadın yönetici ve sporcu sayısının artmasını dileyen Zadil, "Her hamlede harikalara imza atan kadınların buluştuğu bir şampiyona oldu. Sporcularımızın uluslararası turnuvalarda ülkemizi başarı ile temsil etmeleri bizim için gurur kaynağı olacak." ifadelerini kullandı.

erkayiran

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise, böylesine önemli bir şampiyonanın Çeşme'de gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Federasyon Yönetimini imza attıkları başarılı organizasyon dolayısıyla kutladı ve derece elde eden sporcuları tebrik etti.

Sporcular ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşaviri Cafer Geyik, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aykan Özsarı, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş. Ceo'su Mete Zadil ve Türkiye Satranç Federasyonu Onur Kurulu Başkanı Ferit Çömez'den aldılar. Törende ayrıca Türkiye Satranç Federasyonu Başkanvekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyeleri Nihal Temamoğulları, Mustafa İmamoğlu, Ahmet Arda Kılıç, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Olgun Kulaç, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Denetleme Kurulu Üyeleri Murat Kul ve Süleyman Tütüncü, Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Özgür Solakoğlu, IM Can Arduman, İzmir İl Temsilcisi Engin Deniz Alev, Çeşme İlçe Temsilcisi Mehmet Sarısaç hazır bulundular.

IM Can Arduman, Özgür Akman ve IM Mert Yılmazyerli'nin şampiyona boyunca canlı yorum ve analizleriyle satranç severlerle birlikte olduğu 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda başarılı olan ve dereceye giren sporculara Arzum tarafından toplam 22 bin 500 TL para ödülü ve çeşitli hediyeler verildi.

Final Sıralaması

fidan1

fidan2

Federasyon Başkanı Tulay; Şampiyona Başhakemi IA Birol Yüce, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Aykan Özsarı, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşaviri Cafer Geyik ve Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş. Ceo'su Mete Zadil'e Fidan Sertifikalarını takdim etti.

img 9381

2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası ilk üçü:
1. IM Ekaterina Atalık 2. WGM Betül Cemre Yıldız 3. WIM Khayala Isgandarova

 

kadinlarmanset16

img 9366

tulay sporcularla

Federasyon Başkanı Tulay, sporcularımız Handenur Şahin, IM Ekaterina Atalık ve WGM Betül Cemre Yıldız ile birlikte.