Mobile menu

Türkiye’nin İlk Satranç Parkı Yalova'da Nevzat Süer'in İsmiyle Açıldı

20160611161130 img 4382Türkiye'nin ilk satranç parkı Yalova'da, çok sayıda satranç severin katılımıyla bir şenlik havasında açıldı. Yalova Belediyesi tarafından açılan satranç parkına 1987 yılında kaybettiğimiz, ülkemiz satrancının geldiği noktada çok önemli katkıları olan Nevzat Süer'in adı verildi.

Satranç sporunu yaygınlaştırmak, sevdirmek ve yurtdışında olduğu gibi ülkemizde de satranç parkları açılmasını sağlamak amacıyla Türkiye Satranç Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "Sokakta Satranç Var" projesi, çok kısa bir süre içinde amacına ulaştı ve Türkiye'nin ilk satranç parkı Yalova'da açıldı.

11 Haziran 2016 tarihinde açılış töreni gerçekleşen satranç parkına; yurtdışında birçok kez ülkemizi başarıyla temsil etmiş, üç kez Türkiye Satranç Şampiyonu olan ve 1987 yılında kaybettiğimiz Türkiye'nin ilk uluslararası ustası Nevzat Süer'in adı verildi.

IM Nevzat Süer Satranç Parkı açılış törenine; Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Başkan Vekili Aşkın Keleş, Asbaşkan Halil Hilmi Darı, Basın Medya İletişim Kurulu Üyesi Ilgaz Gümüştaş, İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney, Yalova İl Temsilcisi Nezir Uyrun, Yalova İl Temsilcisi Yardımcısı Abdurrahman Baltacı, İl Hakem Kurulu Üyeleri Erkan Şat, Ömer Faruk Uyrun ve Saniye Çelebi, Yalova satranç ailesi ve 7'den 77'ye çok sayıda satranç sever katıldı.

Törende konuşan TSF Başkanı Tulay, ilk kez Yalova'da açılan satranç parkının diğer belediyelere de örnek olmasını ve 81 ilin tamamında bu gururu ve mutluluğu yaşayabilme temennilerini ileterek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: "Federasyon olarak bizden sonraki nesillere aklın gücüyle kalkınmış bir gelecek bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya ve daha nice hayatları güzelleştirmeye devam ediyoruz. Bu eşsiz satranç parkının yapılmasını sağlayarak bu gayemize ortak olan Yalova Belediyesine, Belediye Başkanı Vefa Salman'a ve Yalova satranç ailemize teşekkür ediyorum. Satranç parkımızın, Türk satrancına çok değerli hizmetler sunmuş Nevzat Süer'in adıyla açılmış olmasından büyük bir mutluluk duyuyor, değerli hocamızı buradan tekrar rahmetle ve şükranla anıyorum."

Tulay'ın ardından konuşmalarını yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, "Satranç bir zihin sporu ve her yerde kolayca yapılabilecek bir spor. Bunun yanında insan beynini ve ufkunu son derece açık tutan, vizyonunu genişleten bir spor. Ben her bir ebeveynden mutlaka çocuklarına bu sporu aşılamasını tavsiye ediyorum. Birçok düşünce yöntemini, analitik düşünmeyi ve birçok yeteneği kazandırdığı gibi takım ruhunun, ekip oyununun ne olduğunu da çok iyi ifade eden bir spor. Yalova Belediyesi olarak ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından parkın açılış kurdelesi kesildi ve Yalova Belediye Başkanı Salman ve TSF Başkanı Gülkız Tulay tarafından satranç parkında ilk hamleler yapıldı.

Yalova'da Gazipaşa Caddesi 17 Ağustos Parkı içerisinde yapılan Nevzat Süer Satranç Parkı'nın açılışına katılan her yaştan çok sayıda satranç sever, şenlik havasında satranç oynayıp eğlenceli vakit geçirdiler.