Mobile menu

İzmir'de Büyükusta Adaylarımızın İddiası Sürüyor

img 7673MTS Logistics GM Turnuvaları serisinin beşincisinde 29 Haziran'da tamamlanan dördüncü tur karşılaşmalarının ardından iki grupta da sporcularımız büyükusta ve uluslararası usta normları ve unvanlarını elde etmek için mücadele ediyorlar.

İkinci Gün

Smyrna Grubunda IM Ali Marandi, IM Şanal IM Kanmazalp'in 3'er puanları bulunuyor ve liderliği paylaşıyorlar. IM Fırat'ın ise 2,5 puanı; IM Daştan'ın ise 1 puanı var. 2513 elo ortalaması olan ve 11. kategori olan bu grupta, temsilcilerimizin büyükusta normuna ulaşmak için 6,5 veya üzerinde puan almaları gerekiyor. IM Daştan'ın ve IM Kanmazalp'in normları yeterli olduğundan yalnızca 2500 Eloya ulaşmaları koşulu bulunuyor.

IM Kanmazalp tecrübeli Bulgar büyükusta Chatalbashev'e kazanırken sabah oynanan üçüncü turda bir başka büyük tecrübe Boşnak GM Kurajica'ya kaybettiği oyunu bir anlamda telafi etti. İlk büyükusta normunu kovalayan IM Ali Marandi sabah GM Chatalbashev öğleden sonra ise GM Sariç ile berabere kaldı. IM Fırat ikinci üçüncü turda GM Nanu ile dördüncü turda ise GM Kurajica ile berabere kaldı.

Ephesus Grubunda GM Petkov'un 3 puanla liderliği sürerken GM Evdokimov'u sporcularımız IM Yurtseven ve IM Yılmazyerli 2,5 puanla takip ediyor. IM Yılmazyerli, GM Dizdarevic'e karşı kazanarak turnuvadaki beraberlik serisini bozdu ve ilk galibiyetini aldı. IM Arat ise turnuvadaki ikinci galibiyetini aldı ve 2 puana ulaştı. FM Emiroğlu da dördüncü beraberliğinin ardından aynı puana ulaştı. FM Soysal'ın 0,5 puanı bulunuyor. 

GM Normu için 7,5 puan ve üstü gerektiğinden Yurtseven ve Yılmazyerli'nin dışında sporcularımızın matematiksel olarak şansı kalmadı; ancak FM unvanı bulunan Cankut Emiroğlu ve Melih Yurtseven'in IM normu alma şansları devam ederken, Serkan Soysal'ın kalan maçlarını kazanması gerekiyor.

4.Tur

Smyrna Grubu

IM Cemil Can Ali Marandi - GM Ante Saric ½ - ½
IM Oğulcan Kanmazalp - - GM Boris Chatalbashev 1-0
IM Burak Fırat - GM Bojan Kurajica ½ - ½
IM M. Batuhan Daştan - GM Costica-Ciprian Nanu ½ - ½
IM Vahap Şanal - IM Tervel Serafimov ½ - ½

Ephesus Grubu

FM Melih Yurtseven - GM Alexander A. Evdokimov ½ - ½
FM Cankut Emiroğlu - GM Vladimir Petkov ½ - ½
IM Mert Yılmazyerli - GM Emir Dizdarevic 1-0
IM Ufuk Sezen Arat - IM Milan Mrdja 1-0
FM Serkan Soysal - IM Johan Furhoff 0-1

 

Haber: Özgür Akman

Fotoğraflar: Melih Çiçek ve Özgür Akman

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın > Symrna - Ephesus / Eşlendirme-Sonuç> Symrna - Ephesus

 

img 7752
 IM Burak Fırat
img 7755
 IM Ogulcan Kanmazalp
img 7759
 IM Cemil Can Ali Marandi

 

img 7677
 IO Enis Bilyap açılışta sporcuları bilgilendirirken
img 7692
 
dsc 0047
TSF Milli Takımlar Sorumlusu Fatma Koç tur öncesi sporcularla
img 7768
Antrenörümüz GM Nidjat Mamedov
img 7721
 Antrenörümüz GM Evgeny Miroshnichenko
img 7769
 
img 7779
IM Vahap Şanal