Mobile menu

Cemil Can Ali Marandi’den İlk Büyükusta Normu

img 7759MTS Logistics 5. GM Turnuvasında sekizinci tur karşılaşmalarının ardından 8 turda 6 puan toplayan IM Cemil Can Ali Marandi 2713 performansla en az dokuzluk GM normunu almayı garantiledi. Kariyerinin ilk büyükusta normunu alan genç satranççımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Sekizinci turda kazanan IM Ufuk Sezen Arat son 2 turda kazanırsa GM normu, FM Cankut Emiroğlu 1/2 yaparsa IM normu alıyor.

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın Symrna - Ephesus / Eşlendirme-Sonuç> Symrna - Ephesus 

Maçları canlı yayında MTS Logistics Stadyumundan da takip edebilirsiniz. / Foto Galeri

Oyunlar>> 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur 4. Tur - 5. Tur - 6. Tur - 7. Tur - 8. Tur

Duyuru: 2 Temmuz Cumartesi günü oynanacak 9.tur saat 10.00'a; 10. tur ise 16.00'ya alınmıştır.

 

Smyrna'da Vahap Şanal'ın GM Olma Şansı Sürüyor

Smyrna Grubunda Vahap Şanal, 5 puana ulaşırken son 2 turda 1,5 puan alması halinde büyükusta normlarını tamamlıyor ve daha önce 2500 eloyu geçtiği için büyükusta oluyor. Burak Fırat, GM Nanu'ya kaybetti ve 4 puanda kaldı. Büyükusta olmak için 2500 eloya ulaşması gereken Oğulcan Kanmazalp'in 5 puanı var. Normlarını tamamlayıp 2500 elo bekleyen bir başka temsilcimiz Batuhan Daştan 3,5 puanda.

Ephesus'ta IM Arat GM Normu Şansını Kovalıyor, FM Emiroğlu IM Normu Potasında

Ephesus Grubunda IM Ufuk Sezen Arat, IM Johan Furhoff'u yenerek ilk iki oyununu kaybettikten sonra son 6 oyununda 5,5 puan alarak GM normu iddiasını son iki tura canlı tutarak giriyor. Yarın iki oyunu da kazanması halinde Arat da ilk büyükusta normunu alacak. FM Cankut Emiroğlu da sekizinci turda GM Emir Dizdarevic'i yenerek 4,5 puana ulaştı. Son iki turda bir puan alması halinde IM normu alıyor.

8.Tur

Smyrna Grubu

IM Vahap Şanal - GM Ante Saric ½-½
IM Cemil Can Ali Marandi - GM Boris Chatalbashev ½-½
IM Oğulcan Kanmazalp - GM Bojan Kurajica ½-½
IM Burak Fırat - GM Costica-Ciprian Nanu 0-1
IM M. Batuhan Daştan - IM Tervel Serafimov 1-0

Ephesus Grubu

FM Serkan Soysal - GM Alexander A. Evdokimov ½-½
FM Melih Yurtseven - GM Vladimir Petkov 0-1
FM Cankut Emiroğlu - GM Emir Dizdarevic 1-0
IM Mert Yılmazyerli - IM Milan Mrdja ½-½
IM Ufuk Sezen Arat - IM Johan Furhoff 1-0

 

Haber: Özgür Akman

Fotoğraflar: Melih Çiçek ve Özgür Akman

 

dsc 0112-001

Cemil Can Ali Marandi'yi ilk tebrik edenler arasında Milli Takımlar Sorumlusu Fatma Koç vardı.

dsc 0114-001

(Soldan sağa) Antrenör GM Nidjat Mamedov, Fatma Koç ve IM Cemil Can Ali Marandi

dsc 0153

Bugün turnuvayı ziyaret edenler arasında norm mücadelesini geçmişte yaşamış milli satranççılarımız GM Emre Can ve GM Mustafa Yılmaz da vardı.

 

dsc 0122

Turnuvanın bir başka ziyaretçisi, İzmir'in en kuvvetli satranççılarından ve pek çok milli satranççıyı yetiştiren FM Ata Seçer'di.

 

dsc 0128

Cemil Can Ali Marandi, bugün turnuvayı ziyarete gelen FM Tuna Tuncer, FM Deniz Özen ABD'den turnuvayı izlemeye gelen Özden Öz ile yıldırım oynadı.

 

img 7677

Turnuva direktörü IO Enis Bilyap ile turnuva hakkında konuştuk ve organizasyonun geçmişini ve beşincisi düzenlenen turnuvanın format değişikliğini bize anlattı. 2012'de ilk kez bu turnuvanın organizasyonunun gündeme geldiğini ifade eden Bilyap, "GM adayı genç sporcularımızın bu turnuvalara ihtiyacı olduğunu çok iyi bildiğimiz için İzmir'de böyle bir turnuva yapılması fikri bizi çok heyecanlandırdı." diyor.

Bilyap, "Başarılı bir öğrencimizin velisi olan Refik Şekercioğlu ile görüşmelere başladıktan sonra sadece bir GM Turnuvası değil, turnuvalar serisi adı altında 23 Nisan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 19 Mayıs gibi özel günlere yönelik turnuvalar düzenleme ve bunların sonunda GM Turnuvasına katılmaya hak kazananları davet etme fikriyle başladı organizasyon."

Herkesi mutlu eden birinci turnuva serisinden sonra MTS Logistics'in açılış törenine de katılan sahipleri Alev Kocabaş ve Refik Şekercioğlu turnuvayı devam ettirmek istiyorlar. Bilyap, şu an devam eden beşinci edisyonda bir eleme turnuvası yapılmamasını, Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliğine giderek GM olmaya yakın sporcuların tespit edilip ağırlandığını belirtiyor.

Bilyap, dördüncü tur öncesi konuştuğumuz sırada son sözlerin de beklentilerini de paylaşıyor: "Henüz turnuvanın başındayız; fakat bu turnuvadan özellikle Burak Fırat ve Vahap Şanal'ın büyükusta; Serkan Soysal ve Melih Yurtseven'in IM unvanlarını alacaklarına inanıyorum," diyor ve tekrar MTS Logistics'e teşekkürlerini ifade ediyor.