Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası

kuluplerFederasyon etkinliklerinin en kapsamlı ve geniş katılımlı etkinliği olan Türkiye Kulüpler Şampiyonası yönergesi yayınlandı. Bu yıl önemli bir statü değişikliğinin yapılmadığı şampiyonada maça çıkış listelerinin verilme sürecinde sporcu tercihinde en çok 100 rating puanı (+-) uygulanabilecek. Eksik sporcu ile maça çıkılamayacağının sıkıca belirtildiği yönergede, tur başladığında masada yerini alamayan geç kalma nedeniyle hükmen sıfır puan alan sporcuların başhakeme görünmeleri de zorunlu oldu. Sporcu kıyafetleri konusunda da ilk uygulama olarak takım tek tip forma uygulamasına geçileceği yine yönergede yer aldı.

Yönergeye göre, doğrudan final yarışmasına katılma hakkı olan kulüpler ile şampiyonaya il yarışmalarından başlayarak katılacak kulüplerin en geç 30 Kasım akşamına kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerine başvurmaları gerekecek.

Şampiyona için transfer dönemi de başladı. 15 Ocak 2012 de sona erecek olan transfer işlemleri Ankara, Federasyon merkezinde gerçekleştirilebilecek.

Yönerge ve takvimin kulüpler ve temsilcilikler tarafından dikkatle ele alınması Teknik Kurul tarafından öneriliyor.

2011-2012 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası