İlk Durak Osmaniye

IMG 0126"Bize eğitim yok mu?" haberimizden sonra kamp yapılmasında yarar görülen illerimize yönelik planlanan Aygeg Çalışma Kampları çerçevesinde Osmaniye AYGEG Çalışma Kampı 15 Mayıs 2012 Salı günü yapıldı. Çalışmaya 19 sporcu ile 7 antrenör/öğretmenimiz katıldı.

Kampın konusuyla ilgili Ulusal Antrenörümüz FM Hakan Erdoğan tarafından hem Osmaniye ilinin önde gelen küçük sporcularına hem de antrenör/öğretmenlerine açılış seçimi yanlışlarının düzeltilmesine yönelik bilgiler verildi. Küçük yaş sporcularımıza (7-10 yaş) antrenörlerinin öncelikle açık açılışları oynatması, konumsal açılışların daha sonra oynatılması, 11-12 yaşından itibaren sporcuların tüm açılışlarla ilgili bilgisi olmasının gerektiği anlatıldı. Açılış seçiminin esasında sporcunun oyun tarzına(karakterine) önemli ölçüde bağlı olduğu üzerinde duruldu.
IMG 0127
Sporcularımız öğretmenleri ile birlikte girdikleri derse yüksek bir ilgiyle katıldılar. Öğretmenlerimizin yoğun ders programlarından zaman ayırıp çalışmaya katılmaları sevindiriciydi. Böyle çalışmaların yaz aylarında da tekrar edilmesi istendi.

Osmaniye İl Temsilcimiz Sayın Bekir Pak ise ilde önemli bir potansiyel olduğunu bunu daha ileri götürmek için Ulusal düzeyde bir antrenörle çalışmak için girişimlerde bulunmayı düşündüklerini söyledi. Ayrıca böyle kamplarla sporcuların düzeylerinin ve kentteki ilginin daha da artacağını ve bu kampların Haziran ayında da tekrar etmesini istediklerini bildirdi.