AYGEG Şanlıurfa'da

sanliurfa"Bize eğitim yok mu?" haberimizden sonra kamp yapılmasında yarar görülen illerimize yönelik planlanan Aygeg Çalışma Kampları çerçevesinde Şanlıurfa AYGEG Çalışma Kampı 22 Mayıs 2012 Salı günü yapıldı. Çalışmaya 27 sporcu ile 10 antrenör/öğretmenimiz katıldı. Kampın konusuyla ilgili Ulusal Antrenörümüz FM Hakan Erdoğan tarafından hem Şanlıurfa ilinin belli sayıdaki önde gelen küçük sporcularına hem de antrenör/öğretmenlerine açılış seçimi yanlışlarının düzeltilmesine yönelik bilgiler verildi.

Çalışmanın konusu olan küçük yaş sporcularımıza (7-10 yaş) antrenörlerinin öncelikle açık açılışları oynatması, konumsal açılışların daha sonra oynatılması, 11-12 yaşından itibaren sporcuların tüm açılışlarla ilgili bilgisi olmasının gerektiği anlatıldı. Açılış seçiminin esasında sporcunun oyun tarzına(karakterine) önemli ölçüde bağlı olduğu üzerinde duruldu.

27 sporcu öğretmenleri ile birlikte girdikleri derse yüksek bir ilgiyle katıldılar. İldeki öğretmenlerin böyle çalışmaların diğer zamanlarda da yapılmasının ildeki ilgi ve düzeyin artmasında çok yararlı olacağını ilettiler.

urfa

Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp'a satranç salonunun sağlanmasında katkısından dolayı AYGEG antrenörümüz tarafından federasyon adına teşekkür edildi ve ildeki sporla ilgili görüş alışverişinde bulunulduktan sonra çalışmalara devam edildi.

İl Temsilcisi Süleyman Sami Kars bu çalışmanın açılması yönünde girişimleri süren 2. Kademe Antrenörlük Kursu için de 1. kademe antrenörlerin düzeylerini arttırmalarına yönelik yararlı bir çalışma olduğunu iletti. Yaz aylarında hasat zamanı dikkate alınarak böyle çalışmaların yeni gelişmekte olan küçük sporcularımıza tekrarlanmasını istediklerini belirtti.

ss

Çalışmaların sonrasında il temsilcimiz ile birlikte makamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'ı da ziyaret eden antrenörümüz ildeki hem spor hem de satrançla ilgili konuları değerlendirdiler. Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ildeki 7-18 yaş aralığının çocuk ve gençlerin sayısının bazı ülkelerin nüfusundan fazla olduğunu ve bu yaş grubuna yönelik çalışmaların yoğunlaştırdığını ve buna yönelik satranç branşına yönelik il temsilcisi Süleyman Sami Kars'a verdikleri desteği belirti. Satrançta her yıl daha gelişen Şanlıurfa'da Ulusal veya Uluslar arası bir yarışmanın da yapılması yönünde girişimlerde bulunmanın yararlı olacağı, bu yarışmanın da GAP Kupası veya şampiyonası adı altında düşünülebileceği antrenörümüz FM Hakan Erdoğan tarafından dile getirildi.