5 Nisan Madalya Günü 5. Uluslararası Satranç Turnuvası

m flash-1583Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi organizesiyle 5 Nisan Madalya Günü dolayısıyla yapılan 5. Uluslararası Satranç Turnuvası’nın ilk hamlesi dün yapıldı. Osman Sayın Spor Salonu’nda gerçekleştirilen resmi tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye ilk çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı, Basın Yayın ve halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci, 5 Nisan ruhunu sürekli canlı tutmak istediklerine dikkat çekerek: “ Büyükşehir Belediyemiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu organizasyonuyla gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Satranç Turnuvamızla 5 Nisan ruhunu canlı tutmak amacını taşıyoruz. Bu yıl beşincisini düzenlediğimiz turnuvamıza 19 şehirden ve 8 ülkeden olmak üzere 650 sporcumuz katılıyor. Turnuvada 4 GM, 4 IM, 1 FM, 2 CM toplam 11 ünvanlı sporcu yarışıyor. Turnuvada oplam 15,500.TL nakdi ödül veriliyor.

 

5 Nisan Madalya günü gururumuzu bizimle paylaşmak isteyen ülkemizin ve dünyanın dört bir köşesinden gelen sporcularımız bizleri onurlandırdı.

Hepinizin bildiği gibi satranç zekayı geliştiren, insanı kötü alışkanlıklardan alıkoyan ve güzel alışkanlıklara yönelten bir spordur.

Ülkemizin değişik illerinin yanı sıra Almanya, Azarbaycan, Bulgaristan,Gürcistan,İran,Ukrayna ve Türkmenistan gibi ülkelerden gelen sporcularımız turnuvamıza ayrı bir renk katmışlardır. Ülkemizin diğer illerinden ve ülkelerden gelen sporcularımıza hoş geldiniz diyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakcı ise turnuvanın beş yıldan beri devam ettiğine dikkat çekerek: “Beş yıl önce başlayan bu turnuvaya ilk zamanlar 2-3 ülkeden katılım olurdu.

Şimdi her geçen yıl hem ülke sayısında hem de sporcu sayısında bir artış yaşanıyor ve bu da bizi fazlasıyla memnun ediyor.

Uluslararası Satranç Turnuvasının düzenlenmesinde emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Spor camiası adına çok önemli bir organizasyon olarak gördüğüm bu turnuvaya katılan tüm sporculara ve davetlilere hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından turnuvaya katılan tüm çocuklar ve sporcular adına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a satranç sporuna gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı çiçek takdim ederek teşekkür etmek isteyen çocuklar, çiçekleri Başkan Erkoç adına Oniki Şubat Belediye Meclis Başkanvekili Muharrem Erantepli’ye takdim ettiler.

Çiçek takdiminde kısa bir konuşma yapan Oniki Şubat Belediye Meclis Başkanvekili Muharrem Erantepli: “Buraya gelirken yüreğim kıpır kıpırdı. Buraya gelince de sevincim ve heyecanım bir kat daha arttı. Bu kadar sporcu çocuğumuzun, zeka geliştiren bu spora ilgi göstermeleri beni fazlasıyla memnun etti. Bu ülkenin geleceği bu çocuklarımızın ellerinde olacağı için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra ilk hamle yapıldı ve 5. Uluslararası Satranç Turnuvası resmen başlatıldı.

Turnuvanın sonunda dereceye girenlere ödülleri 13 Nisan 2014 Pazar günü saat 16.30’da ödül töreni düzenlenecek.

 

Turnuva Sayfası