Süper Lig'de İkinci Günün Ardından

hatayustTürkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'nin bugün saat 20.12'de tamamlanan ikinci gününde Hatay Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yeni transferleri ile karşısına çıktığı genç sporculara sahip Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ni 8½ - 1½ mağlup ederek günün en rahat galibiyetini alan takım oldu.










2168 Elo ortalamasına sahip Mersin Ezgi Satranç Kulübü, Türk Hava Yolları Spor Kulübü karşısında sadece özellikli masaların üçünün puan elde edebilmesi nedeniyle ikinci turu 7½ - 2½ mağlup tamamladı.

Yıllardır liglerde elde ettiği başarılar ile adından sıkça söz ettiren Antalya Çallı Spor Kulübü, birinci günün en farklı galibiyetini elde eden Denizsu Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü'ne karşı 6½ - 3½ kaybetti.
Â

2012 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonu olarak iki yıldır Süper Lig'de mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü ile puanları bölüşerek masalardan 5 puan toplayabildi.
Â

2002 yılından günümüze katıldığı liglerde başarı kovalayan Tarsus Zeka Satranç Kulübü, Ankara Demirspor Kulübü'nü 5½ - 4½ mağlup etmeyi başardı.
Â

T.S. Alyans Spor Kulübü - İstanbul Teknik Üniversitesi Socar - K.N.I. mücadelesinde genel masalar beraberlik ile sonuçlandı. Yedinci masada IM Vahap Şanal ile karşılaşan FM Engin Topak'ın bayrağının düşmesi Şanal'a bir puan kazandırırken, İ.T.Ü. Socar K.N.I.'nın da rakibine karşı 5½ - 4½ üstünlük sağlamasına büyük katkıda bulundu.
Â

Süper Satranç Ligi'nde üçüncü tur yarın 15.00'da başlayacak.

bskn
T.S. Alyans Spor Kulübü Başkanı Tayfun Çiloğlu - İ.T.Ü. Socar - K.N.I. Yöneticisi Ali Nihat YazıcıÂ
 pentala
GM Hari Krishna Pentala
 thy
Türk Hava Yolları Spor Kulübü
 babageldi
FM Babageldi Annaberdiyev